Air France stelt vluchten naar Sahelregio verder uit2 min leestijd

A350-900 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France voert ook de komende weken nog geen vluchten uit naar Burkina Faso, Mali en Niger. Dit doet Air France vanwege de aanhoudende geopolitieke situatie in de Sahelregio.

Air France short vluchten naar Sahelregio op

De vluchten van Parijs naar Ouagadougou (OUA) en Bamako (BKO) werden tot 31 maart uitgevoerd. Naar deze bestemmingen vloog Air France in eerste instantie niet tot 30 april 2024, maar dat is nu uitgesteld. De hervatting staat nu gepland op 1 juni 2024.

De vluchten naar Niamey (NIM) worden niet uitgevoerd tot en met 4 juni 2024. Die datum was eerder ook al gepland. Uiteraard kan Air France op het laatste moment nog besluiten om de vluchten naar de Sahelregio verder uit te stellen.

Reizigers die een ticket geboekt hebben naar een van deze drie Afrikaanse bestemmingen, worden per e-mail op de hoogte gebracht. Deze reizigers ontvangen hun geld terug. Er zijn namelijk geen alternatieve vluchten beschikbaar naar deze bestemmingen.

KLM met aangepaste route naar Tel Aviv

KLM heeft op dit moment ook nog een aangepast schema naar Tel Aviv vanwege de veiligheidssituatie in Israel.

Op dit moment vliegt KLM naar Tel Aviv met een tussenstop op Cyprus. Op het eiland komt er een nieuwe crew aan boord die de vluchten naar Tel Aviv en Amsterdam uitvoert. Hierdoor hoeft de bemanning niet te overnachten in Israel. Air France vliegt wel rechtstreeks tussen Parijs en Israel.

Reizigers die een ticket hebben naar Tel Aviv, kunnen in sommige gevallen het ticket (kosteloos) wijzigen of annuleren. Ook is het voor sommige passagiers mogelijk om het ticket te wijzigen naar Athene in Griekenland.

Boeing 737 van KLM (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©AirFrance/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *