Air France start met groene actie in 2020

Air France schrapt banen en verduurzaamd binnenlands netwerk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is aftellen naar het eind van 2019. Air France heeft alvast een goed voornemen omgezet in een goede actie voor 2020. Zo zal de Franse maatschappij namelijk een stapje verder gaan in het compenseren van CO2 uitstoot. Dat start gelijk vanaf begin 2020.

CO2 compensatie

Steeds meer maatschappijen bieden een soort CO2 compensatie programma’s aan. KLM heeft bijvoorbeeld FlyCO2Zero, Easyjet heeft een programma en ook Air France heeft zo’n programma om de CO2 te compenseren. Het programma van Air France heet Trip and Tree. Bij dit programma werkt Air France samen met A Tree For You.

Air France start met groene actie in 2020Wanneer je een vlucht boekt bij Air France krijg je de mogelijkheid om voor een klein bedrag je vlucht te compenseren. Als je dat hebt gedaan krijg je de mogelijkheid om te kiezen in welk project het geld geinvesteerd wordt, of je laat de keuze aan A Tree For You. Air France en A Tree For You hebben in de de volgende landen verschillende projecten:

  • Armenië,
  • Frankrijk,
  • Togo,
  • Ecuador,
  • Thailand,
  • China,
  • Indonesië,
  • Madagascar.

Projecten lopen uiteen van het tegen gaan van ontbossing of het terugbrengen van oude soorten planten. Op deze website kun je alle verschillende projecten teruglezen.

Neutraal in eigen land

Maar om het jaar goed te starten heeft Air France besloten alle CO2 te gaan compenseren. Dit zal gaan voor 100% gaan gebeuren voor alle binnenlandse Franse vluchten die Air France uitvoert. Dat zijn zo’n 450 vluchten per dag. De maatschappij zal dit in samenwerking doen met EcoAct.

Air France start met groene actie in 2020Het geld dat opgehaald wordt met het compensatieprogramma zal worden geïnvesteerd in verschillende projecten wereldwijd. Er zijn projecten in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Daarnaast zal ook gekeken worden om twee projecten in Frankrijk te steunen. Ook hierbij is het doel om ofwel te herbebossen, biodiversiteit te vergroten of behoud van bestaande bossen. Uiteraard allemaal met als doel om uiteindelijk de hoeveelheid CO2 op aarde te verminderen.

Bron en beeldmateriaal: Air France, A Tree For You

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *