Air France opent nieuwe lounge in Parijs3 min leestijd

Nieuwe Air France Lounge op de luchthaven van Paris-Charles de Gaulle Terminal 2F (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week opende Air France haar nieuwste lounge in Terminal 2F van luchthaven Paris-Charles de Gaulle. Het is zelfs een van de grootste lounges op de Franse nationale luchthaven. Naast verse Franse specialiteiten en drankjes is er een Clarins Spa en een apart gedeelte voor Flying Blue Ultimate leden.

‘French-style travel’

De nieuwe Air France lounge in Parijs is ontworpen door het Frans-Canadese bureau Jouin Manku. Al in 2019 begon de bouw ervan. De lounge behoort met zo’n 3.000 vierkante meter tot de grootste van de Parijse luchthaven. Er zijn 570 zitplaatsen, verdeeld over twee verdiepingen.

‘Benieuwd naar meer nieuws en reviews over de lounges van Air France? Je leest er hier alles over op InsideFlyer.nl.’

Er is gekozen voor duurzame materialen en stoffen die lang mee moeten gaan. Denk aan lavasteen, hout en lederen bekleding. Alles voorzien van de bekende Air France kleurstelling. Daarnaast komt het gevleugelde zeepaardje, zoals ook in het logo te zien is, op diverse plekken terug. Centraal in de lounge is een hoge raampartij te vinden met een prachtig uitzicht op de start- en landingsbanen. Met dit alles belooft Air France een ‘French-style travel’ ervaring voor alle gasten.

Faciliteiten

Uiteraard is er gratis snelle WiFi beschikbaar voor alle gasten van de lounge. Daarnaast is gedacht aan stopcontacten om mobiele apparaten op te kunnen laden. Volgens enkele lezers van InsideFlyer die de nieuwe lounge al bezocht hebben, is het aantal stopcontacten echter beperkt.

Flying Blue Ultimate leden kunnen terecht in een separaat gedeelte in de lounge. Anders dan in de huidige lounges is de Ultimate sectie direct toegankelijk vanuit de receptie. Ook is er een team van medewerkers dat altijd ter beschikking staat voor persoonlijke service.

Het food & beverage aanbod is beschikbaar op elke verdieping. Snacks, mini sandwiches, salades en warme quiches zijn gedurende de gehele dag beschikbaar. In de ochtend worden er verse crêpes bereid en ‘s middags maakt een chef verse lunchgerechten klaar. Ook is er een aperitif service. In de avond komen daar nog Franse kazen en desserts bij.

De wijn- en champagnelijst, niet onbelangrijk in Frankrijk, is samengesteld door Paolo Basso. Reizigers die geen alcohol drinken hoeven echter niet te treuren, er is ook een ‘detox area’ met een breed aanbod van kruidenthee.

Een samenvatting van de faciliteiten van de nieuwe Air France lounge in Parijs lees je hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Clarins Spa

Net als bij enkele andere lounge van Air France is er een Clarins Spa in de nieuwe lounge. Met het ‘Traveller Spa’ concept biedt Clarins een gezichtsmassage van 20 minuten. Daarnaast zijn er tien douches beschikbaar.

Toegang

Bij binnenkomst kunnen gasten hun boarding card of app scannen om hun toegang te valideren. Uiteraard is er ook een balie met medewerkers die kunnen assisteren. Bij de ingang is ook een shop met Air France merchandise.

Nieuwe Air France Lounge op de luchthaven van Paris-Charles de Gaulle Terminal 2F (Bron: Air France)
Nieuwe Air France Lounge op de luchthaven van Paris-Charles de Gaulle Terminal 2F (Bron: Air France)

Alle Air France en KLM reizigers krijgen toegang tot de nieuwe lounge indien zij vliegen in business class. Uiteraard krijgen ook Flying Blue elite plus toegang (vanaf de Gold status). Het is ook mogelijk om toegang aan te schaffen. Dat kost € 35 per persoon, maar is wel op basis van beschikbaarheid. De ingang van de lounge is te vinden tussen de twee boarding areas op Terminal 2F van Paris-Charles de Gaulle. De lounge is geopend van 5.30 uur tot 22.00 uur. Voor passagiers die reizen in first class is een aparte lounge.

Reacties

  1. P5 zegt

    Is de lounge toegankelijk (tot 22:00) als je vervolgvlucht pas de volgende ochtend is? KLM schrijft dat je op dezelfde dag moet vliegen maar het is me niet helemaal duidelijk- ik vlieg er namelijk op dezelfde dag heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *