Air France komt met nieuw wintermenu in Business en First Class2 min leestijd

First Class menu Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In navolging van KLM komt nu ook Air France weer met nieuwe gerechten aan boord. Air France introduceert deze keer een nieuwe menu in zowel Business Class als haar La Première First Class cabine. De nieuwe menu’s zijn vanaf deze maand beschikbaar op vluchten die vertrekken vanuit Parijs-Charles de Gaulle, maar ook vanuit internationale stations.

Het nieuwe Business Class menu

Voor het samenstellen van de menu’s aan boord werkt Air France samen met gerenommeerde chefkoks die door Michelin zijn onderscheiden met één of zelfs meerdere sterren. Voor het nieuwe Air France menu in de Business Class cabine is deze keer een samenwerking geïnitieerd met Anne-Sophie Pic. Het gaat zelfs om 8 nieuwe gerechten. Business Class reizigers kunnen onder meer een Japanse variant van het traditionele kipgerecht bestellen. De Japanse ingrediënten worden gecombineerd met lokale Franse producten als geroosterde pastinaak, dille en walnoten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Air France sloeg ook de handen ineen met Philippe Urraca voor 3 nieuwe desserts.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het nieuwe La Première First Class menu

Natuurlijk mag La Première niet ontbreken als er nieuwe menu’s geïntroduceerd worden. Air France wil haar First Class passagiers een ‘gastronomische dinerervaring [bieden] die de beste restaurants waardig is’. Daarvoor kreeg de Franse nationale maatschappij recentelijk nog een Skytrax World Airline Award voor de beste First Class catering aan boord. De airline heeft dus haar eer hoog te houden.

Deze winter vertrouwt Air France het nieuwe La Première menu toe aan chefkok Emmanuel Renaut. Op het menu staan uiteraard gerechten met lokale Franse producten. Ook in First Class zijn er 8 nieuwe keuzes. Denk onder meer aan gekonfijte boerderijkip met champignons en millefeuille van groente, geserveerd met een romige mix van wortelgroenten, champignons, eekhoorntjesbrood en Beaufort. Chef-Kok Renaut heeft de natuur als inspiratiebron gebruikt voor dit menu.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor de desserts mocht Angelo Musa aan de slag. Daar kunnen passagiers desserts verwachten als mango, citrus en cognac baba en chocomûre. Laatstgenoemde is gemaakt van pure Venezolaanse chocolade en wilde bramen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bron foto’s Business Class en First Class menu: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *