Air France breidt trein+vlieg aanbod uit met 7 bestemmingen

Air France B777-200 (©Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France breidt samen met de Franse spoorwegen het trein+vlieg aanbod uit met 7 bestemmingen. De TGV is erg populair in Frankrijk en neemt steeds meer binnenlandse vluchten over.

Air France breidt trein-vlieg aanbod uit

Al meer dan 25 jaar biedt Air France in samenwerking met de Franse spoorwegen trein+vlieg reizen aan op hetzelfde ticket. Zo reisde ik zelfs eens van Brussel via Parijs naar Houston. Het stuk van Brussel naar Parijs werd dan uitgevoerd met de TGV. Jaarlijks maken ruim 160.000 reizigers gebruik van deze trein+vlieg service. Vanaf 19 juli 2021 breiden Air France en de SNCF dit aanbod uit met 7 bestemmingen.

  • Tussen Paris-Charles de Gaulle en Aix-en-Provence TGV, Bordeaux Saint-Jean, Marseille Saint-Charles en Montpellier Saint-Roch;
  • Tussen Paris-Orly (via het station van Massy TGV) en Avignon TGV, Marseille Saint-Charles en Valence TGV.
Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)
Air France breidt trein+vlieg aanbod uit.

Met deze uitbreiding stijgt het aantal bestemmingen dat Air France per TGV aanbiedt naar een totaal van 18: Aix-en-Provence TGV, Angers Saint-Laud, Avignon TGV, Bordeaux Saint-Jean, Champagne-Ardenne TGV, Le Mans, Lille Europe, Lorraine TGV, Lyon Part-Dieu, Marseille Saint-Charles, Montpellier Saint-Roch, Nantes, Nimes, Poitiers, Rennes, Saint-Pierre-des-Corps, Strasbourg en Valence TGV.

Met de gecombineerde reservering zijn reizigers verzekerd van een zitplaats in zowel het vliegtuig als de trein. In geval van vertraging worden reizigers direct ongeboekt op een volgende vlucht of trein. Hiermee is al rekening gehouden met zitplaatsen. Als je een business class ticket geboekt hebt, zit je automatisch in de eerste klas van de TGV. En met de treinreis verdien je trouwens ook Flying Blue miles. Op de trajecten vanuit Lille en Straatsburg is Air France op dit moment ook bezig met een test. Reizigers kunnen online inchecken en hoeven niet meer hun tickets op het station op te halen. Dit was voorheen wel nog het geval. Als de test voorspoedig verloopt zal deze worden uitgebreid naar alle 18 TGV bestemmingen van Air France.

Beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *