AIR EUROPA START EIGEN FREQUENT FLYER PROGRAMMA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Volgens geruchten die de ronde doen op diverse internet fora zou Air Europa op 30 november het Flying Blue programma verlaten en haar eigen loyalty programma oprichten.

De maatschappij, lid van Skyteam, vliegt ook op Amsterdam en Brussel en heeft daarnaast een uitgebreid netwerk naar Zuid-Amerika vanuit Madrid. De geruchten vinden hun oorsprong in een communiqué van Air France naar reisagenten, waarin ook staat dat het nieuwe loyalty programma van Air Europa “Suma” zou heten.

In een mail die ik onlangs ontving van Flying Blue, stond de maatschappij overigens niet meer tussen de partners, terwijl ze op de site zelf nog wel vermeld staat.

Screen Shot 2016-01-24 at 8.42.59 PM

Om meer duidelijkheid te krijgen hieromtrent namen wij contact op met de luchtvaartmaatschappij. In tegenstelling tot wat in de mailing beweerd wordt, zal Air Europa naar eigen zeggen het Flying Blue programma niet verlaten. De maatschappij bevestigt wel dat ze “binnenkort” met haar eigen programma, Suma, zal beginnen. Bovendien blijft ze vanzelfsprekend lid van Skyteam. Verdere info wou Air Europa nog niet kwijt.

Deze situatie doet denken aan Brussels Airlines, dat onlangs op de proppen kwam met Loop. Waarschijnlijk wil Air Europa met Suma de reizigers die enkele keren per jaar met hen binnen Europa op vakantie gaan aan zich binden. Dergelijke reizigers moeten al heel wat vliegen vooraleer ze voordeel halen uit het Flying Blue programma.

Het blijft natuurlijk vreemd dat Air France beweert dat Air Europa geen lid meer zal zijn van Flying Blue. Duidelijkheid zal er waarschijnlijk pas komen eens Air Europa hun nieuwe programma voorstelt.

UPDATE

We zijn ondertussen december en op de site van Air Europa is nog niets terug te vinden over hun nieuwe frequent flyer programma… Wij volgen het in ieder geval verder op en houden jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *