Aeroflot vernieuwt Boeing 777 cabines

InsideLook: Aeroflot Airbus A330-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aeroflot is een van de vliegtuigmaatschappijen die zijn aangesloten bij de luchtvaartalliantie SkyTeam, waar onder andere ook KLM, Air France en Garuda Indonesia zijn aangesloten. Aeroflot vliegt een aantal keer per dag tussen onder andere Amsterdam en Moskou. Dit wordt onder andere gedaan met de Airbus A330 en de Airbus A321. Aeroflot heeft ook de Boeing 777 in haar vloot. Eerlijk is eerlijk, deze is al een tijdje toe aan wat vernieuwing. En dat lijkt nu te gebeuren.

Aeroflot

Eerder schreven we op InsideFlyer al over de inzet en de InsideLook van de Airbus A330 van Aeroflot. Wat destijds al op viel was dat de cabine er goed uitziet, maar wel wat verouderd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dit is hetzelfde bij de Boeing 777 van de maatschappij. OMAAT berichtte eerder dat Boeing heeft aangekondigd dat deze toestellen worden voorzien van een vernieuwde cabine. Aeroflot en Boeing zouden daarover afspraken hebben gemaakt tijdens de Moscow Air Show.

Vernieuwing cabine

Tijdens de Moscow Air Show is Aeroflot dus met Boeing overeengekomen dat er 18 Boeing 777-300ERs worden voorzien van de nieuwe cabine. Andrey Chikhanchin, CFO Aeroflot, gaf aan dat de maatschappij een premium maatschappij is. Met de vernieuwing van de cabine wil de maatschappij ervoor zorgen dat het ook op dit niveau blijft. Boeing is op haar beurt blij dat ze dit contract aan kan gaan met Aeroflot. Boeing zal zorgen voor de uitvoeringswerkzaamheden en zal het interieur leveren. Het is nog onduidelijk wanneer de werkzaamheden van start gaan en hoe de cabine er verder uit zal gaan zien. Daardoor is het ook nog niet bekend wanneer de  eerste Boeing voorzien zal zijn van een nieuwe cabine en zal gaan vliegen.

Het toestel van Aeroflot dat binnenkort al wel voorzien is van een nieuwe cabine is de Airbus A350. De maatschappij heeft enkele van deze toestellen besteld. Enkele daarvan zullen begin 2020 geleverd worden, meer daarover kun je hier lezen.

Bron en beeldmateriaal: Boeing, OMAAT, M.dTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *