Aeroflot onthult nieuwe business class op Boeing 7772 min leestijd

Aeroflot, Boeing 777, Business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aeroflot heeft gisteren de nieuwe business class stoelen op de Boeing 777 toestellen onthuld. Deze zien er indrukwekkend uit maar zijn anders dan die op de Airbus A350’s.

Nieuwe Aeroflot business class

Aeroflot heeft onlangs hun nieuwste Boeing 777-300ER in ontvangst genomen en tegelijkertijd introduceert de Russische maatschappij hiermee een nieuwe business class cabine. De nieuwe Boeing 777-300ER toestellen bieden plaats aan in totaal 427 passagiers. In totaal zijn dit 28 stoelen in business class, 24 in premium economy en tenslotte maar liefst 375 in economy. Opvallend hieraan is dat er relatief vrij weinig premium economy stoelen aanwezig zijn. Blijkbaar werd deze reisklasse niet zo goed verkocht. Op de nieuwe Boeing 777-300ER toestellen bevinden zich Collins Aerospace Super Diamond stoelen in business class. Deze zijn opgesteld in een reverse herringbone configuratie en zijn daarnaast ook uitgerust met deuren.

Aeroflot, Boeing 777, Business class
De nieuwe business class van Aeroflot (bron: Aeroflot)

Aeroflot laat weten dat naast dit nieuwe toestel dit jaar nog 2 andere Boeing 777’s zullen worden uitgerust met deze nieuwe stoelen. Wel opvallend is dat Aeroflot niet voor dezelfde stoelen heeft gekozen die zich al op de Airbus A350 bevinden. Alhoewel de maatschappij hiervoor geen uitleg heeft gegeven, is het volgons OMAAT logisch om te denken dat er voor een goedkopere optie is gekozen. Naast de nieuwe business class stoelen zijn ook de premium economy en economy class voorzien van nieuwe stoelen.

Aeroflot, Boeing 777, Business class
De nieuwe premium economy stoelen van Aeroflot. (bron: Aeroflot)

Vooralsnog wordt dit toestel ingezet op de routes van Moskou naar New York en Los Angeles. Op de route naar Amsterdam vliegt Aeroflot soms wel met wide-body toestellen, maar niet met Boeing 777’s.

Conclusie

Aeroflot heeft gisteren de nieuwe business class stoelen op de nieuwste Boeing 777-300ER onthuld. De Collins Aerospace Super Diamond stoelen zijn niet dezelfde die de maatschappij op hun Airbus A350’s aanbieden. Over de stoelen valt echter niet te klagen, zeker als je van privacy houdt. De stoelen zijn namelijk opgesteld in een reverse herringbone configuratie en zijn daarnaast voorzien van deuren.

Bron- en beeldmateriaal: Aeroflot en OMAAT

Reacties

 1. Sander zegt

  Het valt mij op dat de “analyses” en “gedachtes” wel erg vaak overeen komen met wat ik lees op de site van OMAAT. Dat nieuws op vele platforms gedeeld wordt is begrijpelijk, maar onderstaande riekt toch wel gewoon naar plagiaat. Zorg dan dat je aan bronvermelding doet.

  “Opvallend hieraan is dat er relatief vrij weinig premium economy stoelen aanwezig zijn. Blijkbaar werd deze reisklasse niet zo goed verkocht.”

  OMAAT:

  “While the new version of the 777 features an extra 25 seats, that’s largely because the airline chose to cut the size of its premium economy cabin in half — I guess the cabin wasn’t selling very well, which is interesting, since otherwise the industry has very much been embracing premium economy.”

  En dan:

  “Wel opvallend is dat Aeroflot niet voor dezelfde stoelen heeft gekozen die zich al op de Airbus A350 bevinden. Alhoewel de maatschappij hiervoor geen uitleg heeft gegeven, is het logisch om te denken dat er voor een goedkopere optie is gekozen.”

  OMAAT:

  “What’s fascinating here is that Aeroflot has 15 Airbus A350-900s on order (some of which have already been delivered), and this will be the carrier’s new flagship aircraft. Logically you’d think that if you’re going to introduce a new business class product, you’d go for consistency and use the same product on all long haul aircraft. .. My guess is that there was a significant cost difference in installing this product on different planes, so the airline decided to go for different products on each plane. “

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Bedankt voor je reactie Sander. Als bron voor dit artikel heb ik inderdaad ook OMAAT gebruikt. Het is zoals je al zegt wel netjes om dan ook de bron te vermelden en dit heb ik zojuist nog even gedaan.

 2. Van Gooiland zegt

  Als bonus krijg je ook nog eens cabinepersoneel dat zo aan het uniform te zien, en dan vooral het hoedje, eerst jarenlang ervaring heeft opgedaan bij de Oktyabryata, vervolgens de Vsesoyúznaya pionérskaya organizátsiya en tot slot de Komsomol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *