Aantal passagiers Maastricht/Aachen Airport blijft laag2 min leestijd

Maastricht Aachen Airport (MST) (Bron: Corendon)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Maastricht/Aachen Airport zag het aantal passagiers afgelopen jaar minder snel stijgen dan het gemiddelde aantal op Europese luchthavens. Ondanks nieuwe routes zoals die naar Tuzla, blijft ook het aantal vliegbewegingen van zowel passagiers- als vrachtvluchten op de Limburgse luchthaven laag.

Aantal passagiers Maastricht/Aachen Airport blijft laag

Dat het aantal passagiers op de luchthaven bij Maastricht minder snel steeg heeft volgens de luchthaven vooral te maken met het renoveren van de landingsbaan. De enige landingsbaan die de luchthaven kent was namelijk afgelopen jaar twee maanden lang voor een groot deel buitengebruik gesteld. Dit heeft natuurlijk een enorme impact gehad op het aantal verwerkte passagiers op de Limburgse luchthaven. Toch maakten ruim 228.000 passagiers het afgelopen jaar gebruik van Maastricht/Aachen Airport. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van het jaar voordien. Toch ligt dit aantal nog ver beneden het aantal van 2019. In dat jaar verwerkte de luchthaven namelijk nog ruim 500.000 passagiers.

Het aantal passagiers op Maastricht/Aachen Airport steeg het afgelopen jaar minder snel dan het Europese gemiddelde. (Foto: 1Limburg)

Desalniettemin staat de luchthaven positief tegenover de verwachte resultaten van 2024. “Aangezien de landingsbaan deels in het eerste jaar van 2023 buitengebruik was gesteld, zien we een stijgende lijn. Het aantal passagiers op onze luchthaven lag namelijk een stuk hoger in de tweede helft van 2023”, laat een woordvoerder van de luchthaven weten. Dit bleek wel toen de luchthaven in juli vorig jaar nog een drukke zomer tegemoet ging.

Sluiting van de luchthaven

Nog ruim een jaar geleden zag het ernaar uit dat Maastricht/Aachen Airport de deuren voorgoed moest gaan sluiten. Toen hebben de Provinciale Staten van Limburg echter besloten om de luchthaven open te houden. Door dat besluit is er een plan opgezet om de luchthaven weer te laten groeien.

Uitgelichte afbeelding: Corendon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *