KLM verbiedt filmen en fotograferen van personen aan boord1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM verbiedt voortaan expliciet het fotograferen en/of filmen van passagiers aan boord zonder dat daarvoor toestemming is gegeven. In het Holland Herald magazine is bij de huisregels de volgende passage toegevoegd:

KLM respects the privacy of her customers and staff. Therefore it is not allowed to make any photo or film recording of any person on board of our aircraft without the explicit consent of the persons concerned. .

Waarschijnlijk is dit toegevoegd naar aanleiding van een aantal incidenten aan boord die gefilmd zijn en op social media belandden. Het is tegenwoordig niet ongewoon dat passagiers bij onvrede of opstootjes naar de telefoon grijpen. Wanneer dit dan viral gaat kan dit voor overige passagiers en crew vervelend zijn. Iedereen zal het incident bij United Airlines nog wel herinneren waarbij een passagier hardhandig van de vlucht wordt verwijderd. Maar recentelijk kwam ook een video aan boord van KLM in de media waarin passagiers zich verzetten tegen een uitzending door de marechaussee.

Gevolgen

De regels maken duidelijk dat het niet de bedoeling is om zomaar andere passagiers en crew te gaan filmen, zonder toestemming. Ik verwacht dan ook niet dat het een probleem is als je foto’s van algemene vluchtaspecten, zoals maaltijden en stoelen maakt. Reisverslagen zijn immers erg populair. Waarschijnlijk heeft KLM deze regel op papier gezet als stok achter de deur.

KLM economy
Dit soort foto’s zullen vast geen probleem zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *