Alaska MileagePlan introduceert milestone perks3 min leestijd

Boeing 737 MAX 9 Alaska Airlines 1

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska MileagePlan zal binnenkort de zogeheten milestone perks introduceren waarbij leden na het behalen van bepaalde drempels een aantal extra voordelen krijgen. Het Amerikaanse programma veranderde vier jaar geleden al de vereisten voor het behalen van elitestatus.

Alaska MileagePlan milestone perks

Alaska MileagePlan brengt in 2025 heel wat veranderingen door in het programma. Eén van die vertandingen is het introduceren van de zogenaamde milestone perks. American AAdvantage kent deze ook in de vorm van de Loyalty Points. Naast het behalen van een hogere status krijg je na zoveel miles te hebben gevlogen ook een aantal extra voordelen. Nu kent Alaska MileagePlan vanaf volgend jaar maar liefst 11 verschillende milestone perks. De eerste bereik je als je 10.000 Elite Qualifying Miles gespaard hebt. Dit doe je in een kalender jaar, van 1 januari t/m 31 december. Je krijgt dan 750 bonusmiles, de mogelijkheid om online een gratis maaltijd te reserveren voor op je vlucht en gratis Wi-Fi. Ook geeft het programma leden dan de kans om MVP status op één reis uit te proberen. Tenslotte krijg je nog dubbele punten bij partners en een upgrade bij autoverhuurder Avis.

Alaska first class
Vanaf volgend jaar introduceert Alaska MileagePlan de milestone perks. (bron: Alaska)

Na 20.000 Elite Qualifying Miles (EQM’s) behaald te hebben krijg je MVP status. Je hebt dan ook gelijk de Ruby status binnen Oneworld. Na 30 EQM’s mag je kiezen uit een één van de bijkomende voordelen.

Probeer MVP Gold status

Dit zijn 2.500 bonusmiles, $ 25 USD (omgerekend ongeveer € 23,-) voor een Alaska vlucht voucher, $ 100 USD korting op een lounge abonnement, de mogelijkheid om MVP Gold status uit te proberen op een trip en Wi-Fi vouchers. Bij 40 EQM’s behaal je vervolgens MVP Gold status. Bij 55.000 EQM’s mag je ook weer kiezen uit een aantal bijkomende voordelen en bij 75.000 EQM’s krijg je de MVP Gold status.

American Airlines, Admirals Club
Met MVP Gold status heb je ook toegang tot de lounges. (Foto: American Airlines)

Bij het behalen van 85.000 EQM’s kun je naast het krijgen van 15.000 bonusmiles of 25.000 miles korting op een award, ook kiezen om MVP Gold status voor een trip aan iemand anders te geven. Tenslotte kun je er ook voor kiezen om 10.000 rollover miles te krijgen. Deze kun je meenemen naar het volgende jaar om weer sneller elitestatus te bereiken. Bij het betalen van 100.000 EQM’s krijg je de MVP 100K status. Je hebt dan ook direct de Oneworld Emerald status binnen. Daarnaast krijg je ook nog de mogelijkheid om o.a. MVP Gold status aan iemand cadeau te geven. Ook behoort het verkrijgen van 4 upgrade certificaten tot de mogelijkheden.

Verdere milestone perks

Bij het bereiken van 150.000, 200.000 en 250.000 EQM’s mag je de keuze maken uit twee van de volgende voordelen:

  • 15.000 bonusmiles
  • 25.000 miles korting op een award
  • Twee gratis lounge passen
  • 2 upgrade certificaten
  • 10.00 rollover miles

Conclusie

Het programma gaat er met deze veranderingen in 2025 op vooruit. Zeker bij het betalen van 10.000 en 20.000 EQM’s krijg je meer voordelen. Daarnaast tellen vanaf 2025 ook awardvluchten mee voor het behalen van elitestatus. Voor MVP 75K leden bestaat er wel een nadeel. Zij krijgen namelijk niet automatisch hun upgrade certificaten meer. Deze krijg je nu pas bij het behalen van 100.000 EQM’s.

Uitgelichte afbeelding: Alaska Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *