Dit zijn laatste reistrends volgens American Express6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het jaar is voorlopig nog niet voorbij, maar Amex kijkt al vooruit naar de meest populaire bestemmingen van volgend jaar. American Express heeft namelijk de reistrends voor 2025 inzichtelijk gemaakt op basis van de boekingen van kaarthouders. In die lijst staan een aantal oude bekenden, maar ook enkele interessante ‘nieuwkomers’.  

De meeste populaire bestemmingen 

Tegen het einde van elk jaar verschijnen weer de lijstjes met meest populaire bestemmingen voor het volgende jaar. Zo schreven we eerder al eens over de trending destinations volgens Skyscanner. En ook bij de Utrechtse Vakantiebeurs in Nederland en de ITB in de Duitse hoofdstad Berlijn deden we al eens inspiratie op. 

Dit jaar doet American Express dus ook een duit in het zakje. Afgelopen zomer ondervroeg Amex meer dan 2.000 jongere reizigers geboren tussen 1981 en 2012. Dit zijn de zogenaamde Millennials en Gen-Z. In het onderzoek keek het Amerikaanse bedrijf ook naar de bestemmingen die populair zijn onder kaarthouders. En daar is een mooie lijst van de 10 meest populaire reisbestemmingen voor 2025 uitgekomen. 

American Express reistrends 2025

Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika en Thailand zijn geen onverwachte populaire bestemmingen natuurlijk. Maar in de lijst staan ook China, Japan, Griekenland, Brazilië en verschillende plekken in de Verenigde Staten. In totaal gaat het dus de 10 meeste gewilde bestemmingen voor volgend jaar. Hieronder sommen we ze op per werelddeel. 

Europa 

Om wat dichterbij huis te beginnen: in Europa zijn volgend jaar Frankrijk en Griekenland populair. Het gaat dan om het noord-Franse schiereiland Bretagne. De regio staat onder meer bekend om de prachtige kust en vele wandelroutes (zoals de GR34). En het handige is dat Bretagne gemakkelijk per auto of zelfs per trein met NS International is te bereiken. 

In Griekenland is het eiland Paros in trek. Hier genieten toeristen van de stranden, heuvels, grotten en de pittoreske stadjes.

Noord- en Zuid-Amerika

Gaan we de Atlantische oceaan over dan staan de Verenigde Staten en Brazilië bij velen hoog op de bucket list. Ook als we de American Express reistrends voor 2025 mogen geloven. In de VS gaat het om de staten Utah en Idaho. In Utah is Moab de uitvalsbasis voor Utahs ‘Mighty Five’, de 5 nationale parken in deze staat. Vanuit Moab zijn veel activiteiten te ondernemen zoals wandelen in de parken, raften en mountainbiken. Geen vakantie dus waar je veel stilzit. 

Eén van de prachtige parken in Utah is het Zion National Park. Dit indrukwekkende park is te vinden in het zuidwesten van de staat. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de bijzondere uitzichten. 

In Idaho is Sun Valley de moeite waard. ‘s Zomer is dit gebied geliefd om de avontuurlijke activiteiten als raften en mountainbiken, maar het is ook mogelijk kom op forel te vissen. In de winter trekken de toeristen erop uit om te gaan skiën. 

In Zuid-Amerika staat Brazilië met São Paulo op het lijstje. Dit is een van de culturele hotspots in van het land. Volgens American Express vind je er de beste musea en straatkunst van het continent. 

InsideDeals - AF - KLM Premium Economy of Business Brazilië

Afrika

Gaan we een weer een stuk naar het oosten dan komen we uit in Zuid-Afrika. Een land dat als reisbestemming ook grote populariteit geniet. Natuurlijk is Kaapstads een trekpleister voor toeristen, maar de regio rondom Franschhoek is ook populair. Reizigers gaan hier vooral naartoe voor safaris, de wijngaarden en wandeltochten. Franschhoek ligt op zo’n uur rijden van Kaapstad. 

Benieuwd naar onze tips voor een reis door Zuid-Afrika en dan met name Kaapstad, Stellenbosch en omgeving? Check dan hier de bestemmingstips over Kaapstad en omgeving

Bestemmingstips: Een adembenemende trip naar de Tafelberg

Azië 

Uiteraard staat Azië ook op het lijstje. Hier kan het welbekende backpacker walhalla Thailand natuurlijk niet ontbreken. Maar ook Japan en China blijven populair. 

Alhoewel het eiland Koh Samui al jarenlang hoog op de menig bucketlist er is ook voor een herhaalbezoek meer dan genoeg te doen. De groene jungle en witte zandstranden zullen niet snel vervelen. 

Ook China heeft heel wat te bieden. Zelf heb ik het immense land al heel wat keren mogen bezoeken, maar de verschillende provincies zijn zo diverse dat er altijd wat nieuws te ontdekken valt. Ik vind het dan ook opvallend dat American Express uit alle bestemmingen in en rondom China met Marcus’ komt al populaire plek om naartoe te gaan. Toegegeven, ‘het Las Vegas van het oosten’ is een bijzondere plek die historie en vertier samenbrengt. Maar steden als Shanghai, Suzhou, Beijing, Chengdu, Xi’an en Hong Kong hebben wel wat meer te bieden. 

Naast Thailand en China staat ook Japan op de lijst bij American Express. En dan specifiek Nikko in de Tochigi prefectuur. Dit plaatsje ligt even ten noorden van Tokyo en biedt de rust van het prachtige beboste berglandschap. 

Oceanië 

We sluiten de lijst af met een laatste populaire bestemming volgens American Express: Australië! Ook geen onbekend terrein natuurlijk. De stad Brisbane is de perfecte uitvalsbasis van de Gold en Sunshine Coast.

Benieuwd naar onze tips voor Brisbane en omgeving? Check dan eens deze bestemmingstips over de oostkust van Australië

Bestemmingstips: Oostkust Australië - Brisbane

Bron foto’s: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *