Rover wil toeslagzuil IC Direct afschaffen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rover wil de toeslagzuilen voor de IC Direct tussen Rotterdam Centraal en Schiphol vanwege de snelheidsbeperkingen op de HSL afschaffen. De IC Direct treinen gaan vanaf komend jaar ook doorrijden naar het noorden en het oosten van het land.

Rover is voor afschaffen toeslagzuil IC Direct

Doordat deze treinen vanuit Breda, Rotterdam Centraal en Schiphol binnenkort gaan doorrijden naar o.a. Almere Centrum en Lelystad Centrum, wil NS ook op die stations toeslagzuilen plaatsen. In een later stadium is het de bedoeling dat er ook op onder meer Zwolle, Steenwijk, Heerenveen, Leeuwarden, Assen en Groningen van deze extra palen komen. Dit is volgens Rover onoverzichtelijk. Het zou volgens de reisorganisatie die opkomt voor de reiziger, verwarrend werken. Bovendien vindt Rover dat de toeslag voorlopig moet worden afgeschaft vanwege de snelheidsbeperkingen op de HSL.

NS start testrit voor ICNG België
Rover wil toeslagzuilen IC Direct afschaffen (Foto: NS)

Op dit moment is men namelijk 30 minuten onderweg om van Rotterdam Centraal naar Schiphol te komen. Voorheen was dit 24 minuten. Daarnaast zijn er tegenwoordig meer vertragingen en vallen er ook veel treinen uit.

Nieuwe betaalsystemen

Volgens Rover is het vanwege de opgelopen reistijd, vertragingen en treinuitval op dit moment niet de moeite waard om voor deze service een extra toeslag te vragen. Het tijdelijk afschaffen van de toeslag zou volgens NS miljoenen gaan kosten. Bovendien zou het dan ook veel drukker worden in de treinen over de HSL van een naar Schiphol. In de toekomst zou het volgens Rover wel eenvoudiger moeten kunnen. Op dit moment is het al mogelijk om met je betaalpas te reizen. In de toekomst zou deze toeslag volgens de reisorganisatie hier dan ook in geïntegreerd kunnen worden.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *