Rintel wil maatregelen vanwege oneerlijke concurrentie China2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

CEO van KLM, Marjan Rintel, wil dat het Europese Parlement met maatregelen komt om eerlijker te kunnen concurreren met luchtvaartmaatschappijen uit China. Deze maatschappijen mogen namelijk wel over Rusland vliegen terwijl Europese maatschappijen dit niet mogen. Vorige week maakte KLM ook al bekend dat de maatschappij tijdelijk om moet vliegen.

Rintel wil maatregelen oneerlijke concurrentie China

Chinese luchtvaartmaatschappijen mogen op dit moment wel over China vliegen terwijl Europese maatschappijen een andere route moeten nemen. Het luchtruim boven Rusland is namelijk gesloten voor Europese maatschappijen. Hierdoor zijn Chinese maatschappijen sneller op hun bestemming dan hun Europese concurrenten. CEO van KLM, Marjan Rintel, vindt dit oneerlijk en wil daarom dat het Europese parlement financiële maatregelen neemt. In tv-programma WNL liet Rintel afgelopen zondag weten dat KLM nu wel 2 tot 4 uur langer onderweg is van en naar Azië. “Dit zie je natuurlijk terug in de ticketprijs. Ook moet er extra bemanning mee als de vlucht langer duurt”, aldus Rintel.

KLM moet tegenwoordig wel 2 tot 4 uur omvliegen richting Azië. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Volgens Rintel moet Brussel op zijn minst kijken naar een oplossing. ‘Het Europees parlement zou hier eens met een andere bril naar gaan kunnen kijken om zo een oneerlijk speelveld te voorkomen”.

Kosten besparen

Daarnaast benadrukte Rintel nog dat KLM dit jaar 105 jaar bestaat en dat er daarnaast een plan komt om kosten te besparen. Zo zal de maatschappij gaan besparen op de catering zodat er op jaarbasis 100 miljoen euro overblijft. Dit is nodig aangezien de brandstofkosten behoorlijk zijn toegenomen. “Op Europese vluchten denken we erover na om het broodje en het drankje te schrappen. Uit onderzoek is gebleken dat passagiers hier niet zo tevreden over zijn en liever meer keuze hebben”, aldus Rintel.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *