Ryanair wil papieren boarding pass volledig afschaffen2 min leestijd

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low-cost maatschappij Ryanair wil in de komende maanden voorgoed afscheid nemen van de papieren boarding pass. Net na de uitbraak van het coronavirus gingen er al geruchten rond dat luchtvaartmaatschappijen in de toekomst af willen van deze papieren boarding pass.

Ryanair wil stoppen met papieren boarding pass

Op dit moment checken eigenlijk de meeste passagiers online in bij Ryanair. Naast dat dit gemakkelijker is doe je er ook goed aan om dit online te doen. Op de luchthaven moet je namelijk flink bijbetalen als je daar een boarding pass wilt laten printen. In een persconferentie van vorige week liet CEO Michael O’Leary weten dat de low-cost maatschappij in de komende zes maanden volledig af wil van de papieren boarding pass. Aan het op de luchthaven inchecken komt volgens hem binnenkort voorgoed een einde. Vanaf dan is het alleen nog maar mogelijk om online in te checken. Uiteraard blijft het wel mogelijk om bagage op de luchthaven in te checken. Volgens O’Leary ziet dit er dan wel anders uit.

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau
Ryanair wil voorgoed afscheid nemen van de papieren boarding pass. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Laten we eerlijk wezen dat het grootste gedeelte van alle passagiers hier niets van zal merken. Vrijwel iedereen checkt online in en heeft een boarding pass op de telefoon staan. Er zijn echter nog wel mensen die dit om wat voor reden dan ook nog op de luchthaven doen.

Bijzonder

Het is best bijzonder dat een luchtvaartmaatschappij zover gaat dat er helemaal geen papieren boarding pass meer wordt uitgegeven. Dat je daarnaast op de luchthaven helemaal niet meer kunt inchecken kan best geïrriteerde reizigers opleveren aangezien dit natuurlijk om wat voor omstandigheden dan ook niet meer mogelijk is. Nu is dit nog mogelijk om dit op de luchthaven te doen. Vanaf het moment dat dit niet meer mogelijk is, kun je zelfs niet eens meer gaan vliegen terwijl je er wel voor betaald hebt.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *