KLM mijdt tijdelijk luchtruim Irak, Iran en Jordanië2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege de politieke onrust in Iran, Irak en Jordanië heeft KLM besloten om het luchtruim van deze landen voorlopig te vermijden. Vorig jaar was de maatschappij ook al genoodzaakt het luchtruim boven Soedan te mijden.

KLM mijdt luchtruim Iran, Irak en Jordanië

KLM mijdt tijdelijk het luchtruim boven deze landen omdat Iran raketten heeft afgevuurd op Israël. De maatschappij liet gisteravond weten dat het te risicovol is om dat luchtruim te gebruiken. Het is nog onbekend voor hoelang KLM het luchtruim van bovengenoemde landen gaat vermijden. Volgens persbureau Reuters zou het luchtruim van Irak zelfs tijdelijk gesloten zijn. Ook het luchtruim boven Israël is gesloten vanwege de raketten boven buurland Jordanië. Verder vliegt de maatschappij tot in ieder geval het einde van dit jaar niet op het Israëlische Tel Aviv. Eerder was dit nog tot oktober. Dochtermaatschappij Transavia vliegt daarnaast tot in ieder geval november niet op de Libanese hoofdstad Beiroet. Eerder schrapte deze maatschappij ook al deze vluchten tot augustus.

KLM mijdt tijdelijk het luchtruim van Irak, Iran en Jordanië. (Foto: InsideFlyer – Marco)

KLM is niet de enige maatschappij die maatregelen neemt. Ook Lufthansa heeft al aangegeven om het luchtruim van bovengenoemde landen tijdelijk te gaan mijden.

KLM via andere route

KLM zou volgens een woordvoerder nu wel over Afghanistan vliegen. Doordat de maatschappij niet gebruikmaakt van het luchtruim boven Jordanië, Irak en Iran, neemt de vliegtijd licht toe. De vluchten van en naar Azië zijn hierdoor mogelijk langer onderweg. Een aantal vluchten vanuit Singapore, Taipei en Seoul vlogen gisteravond al via een alternatieve route ten noorden van Iran. Daarnaast vloog een toestel van Schiphol naar Dubai gisteren via Egypte en Saoudi-Arabië.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *