SAS in de zomer weer naar Seattle2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Scandinavian Airlines (SAS) hervat in de zomer van 2025 de route tussen Kopenhagen en Seattle. De luchtvaartmaatschappij is sinds deze maand onderdeel van SkyTeam en daarmee ook een volledige Flying Blue partner.

SAS naar Seattle

In de zomerdienstregeling van 2025 gaat SAS vijf keer per week vliegen tussen Kopenhagen en Seattle. Dit is de elfde bestemming in Noord-Amerika van de luchtvaartmaatschappij. SAS vloog 57 jaar geleden voor het eerst naar Seattle.

De route gaat van start op 21 mei 2025. In eerste instantie zet de luchtvaartmaatschappij een Airbus A350-900 in op de route. Vanaf 26 juni 2025 wordt dit toestel vervangen door een Airbus A330-300.

De luchtvaartmaatschappij voert de route uit volgens deze dienstregeling:

  • SK937 vertrekt om 13.05 uur uit Copenhagen (CPH) en komt om 14.00 uur lokale tijd aan in Seattle (SEA).
  • SK938 vertrekt om 16.20 uur lokale tijd uit Seattle en komt de volgende dag om 11.00 uur aan in Copenhagen.

Anko van der Werff, President & CEO van SAS, is blij met de uitbreiding: 

We zijn verheugd om ons Noord-Amerikaanse netwerk uit te breiden met Seattle. De route vanuit Kopenhagen biedt onze klanten meer reismogelijkheden en versterkt de band tussen Scandinavië en de Pacific Northwest, een regio van groeiend economisch belang met diepe Scandinavische wortels.

SAS en SkyTeam vliegtuig staart tail

Spaar en besteed Flying Blue miles bij SAS

Omdat SAS nu onderdeel is van SkyTeam, spaar je voor de vlucht ook Flying Blue miles en XP. Je spaart de miles bij SAS op basis van de boekingsklasse en de afstand van de vlucht.

Het is ook mogelijk om Flying Blue miles in te wisselen voor een reward ticket met SAS. Dat kan al vanaf 1.500 Flying Blue miles. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een Flying Blue reward ticket te boeken voor de route tussen Kopenhagen en Seattle. Dit zal binnenkort wel mogelijk zijn.

Afbeeldingen ©SAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *