Review: Van der Valk Hotel Bloom – Saint-Aygulf10 min leestijd

Van der Valk Hotel Bloom

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijdje terug schreef ik over onze ervaring in twee verschillende hotels in Parijs. Afgelopen mei had ons verblijf hier ook nog een groter doel, namelijk een vakantie aan de Côte d’Azur in het zonnige Zuid-Frankrijk. Hier hebben we namelijk een aantal nachten geslapen in het kleinschalige Van der Valk Hotel Bloom. Opvallend dat niet iedereen weet dat deze oer-Nederlandse keten, herkenbaar aan het Toekan-logo, maar liefst drie hotels heeft in het kleine badplaatsje Saint-Aygulf. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel onze review over het Van der Valk Hotel Bloom.

Locatie aan de Côte d’Azur

Afgelopen mei was niet de eerste keer in het Van der Valk Hotel Bloom. Een jaar eerder stuitten we al op dit kleinschalige hotel gelegen in het lieflijke plaatsje Saint-Aygulf. Het grootste verschil dit keer was ons vervoermiddel. Onze eerste reis was namelijk met de auto. Vanuit Nederland is het ongeveer 12 uur rijden. Een voordeel van dit hotel is dat je gratis kunt parkeren in de parkeerkelder onder het hotel.

Ook ben je al snel in de omliggende dorpjes en steden. Zo is een bezoek aan Saint-Tropez, Cannes, Nice en zelfs Monaco goed te doen. Mocht je liever vliegen dan is het vliegveld van Nice, op ongeveer een uur afstand het dichtstbijzijnde vliegveld.

Deze keer hadden we echter besloten om met de trein vanuit Parijs naar Zuid-Frankrijk te reizen. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Saint-Raphael. Vanaf daar is het met een taxi ongeveer een kwartier rijden naar het hotel. Bij aankomst waren we zelf in een ’avontuurlijke‘ stemming en hebben uiteindelijk de bus genomen. Vanaf het busstation Saint-Raphaël Gare Routière vertrekt er om het uur lijn 23 welke je voor € 1,50 op 5 minuten loopafstand van het hotel afzet.

Het jachthaventje van nabijgelegen stadje Saint-Raphael

Ligging in Saint-Aygulf

Zoals al eerder benoemd vinden wij Saint-Aygulf een lieflijk plaatsje aan de Côte d’Azur. Het hotel ligt op een rustige locatie achter het grote Van der Valk Hotel Saint-Aygulf op nog geen 5 minuten van het Plage de la Galiote. Er is een hoofdweg waar een aantal kleinere winkeltjes en restaurants aan gelegen zijn. Er zijn genoeg eetopties en het diner in het grotere Van der Valk hotel is zeker een aanrader. Een tip! Vraag bij het reserveren om een tafel aan het raam, aangezien dit restaurant uitzicht heeft over de baai van Saint-Raphaël en het Esterelmassief.

Review Van der Valk Hotel Bloom
Plage de la Galiote

Elke dinsdag en vrijdag houdt Saint-Aygulf een weekmarktje op het plein naast het lokale postkantoortje. Naast vis, groenten, fruit en kaas worden dan ook kleding en souvenirs verkocht. Verder zal je voor meer bezienswaardigheden toch het plaatsje moeten verlaten. Mocht je van veel reuring houden is een overnachting in het drukkere Saint-Raphael misschien een betere match. Wij vonden de relaxte sfeer en rust juist prettig.  

Ontvangst in het hotel

Eenmaal aangekomen in het hotel wordt je hartelijk ontvangen. Er is een receptioniste die ook Nederlands spreekt. Met bordjes wordt aangegeven welke talen de receptionist op dat moment machtig is, duidelijker kan volgens mij niet. Verder spreekt het personeel goed Engels.

Review Van der Valk Hotel Bloom
De receptie. De ontbijtruimte zie je op de achtergrond.

De check-in verliep verder goed en voor we het wisten stonden we in onze kamer. Een leuke extra is het water wat voor je klaarstaat in de minibar. Wanneer je vervolgens op ontdekkingstocht gaat en toevallig de lade opentrekt onder het koffiezetapparaat, kom je ook nog koffie, thee en koekjes tegen.

Speciaal voor reizigers met kinderen wordt er een klein verzorgingspakketje klaargelegd waarin speciale shampoo en zeep te vinden is. Dat vonden we zelf een leuk detail. Ook aan de jonge reizigers is dus gedacht.

Overnachting in Superior kamer met balkon en Familie Suite

In totaal telt Van der Valk Hotel Bloom 33 kamers waarvan 7 Comfort, 22 Superior (waarvan 2 mindervalide kamers), 3 Familie kamers en 1 Superior Familie Suite. Deze zijn verdeeld over twee verdiepingen. De onderste laag heeft een terras uitkijkend op het zwembad of de tuin aan de achterzijde. De meeste kamers boven beschikken over een balkon.

Onze eerste overnachting was in een Superior tweepersoonskamer met balkon en uitzicht op het zwembad. Als stel zeker een aanrader.

De Superior tweepersoonskamer
Van der Valk Hotel Bloom
Balkon en uitzicht vanaf de Superior tweepersoonskamer

Deze keer kwamen we uit op een Familie Suite. Deze bevindt zich op de begane grond en biedt een ruim terras uitkijkend op de tuin aan de achterzijde van het hotel. Alhoewel deze goed wordt onderhouden had onze voorkeur toch het uitzicht over het zwembad gehad indien dit mogelijk zou zijn geweest. Helaas is dat niet het geval.

Familie Suite Van der Valk Hotel Bloom
De Familie Suite met een groot tweepersoonsbed

Alle kamers en suites zijn in een warm modern jasje gestopt. De nieuwheid straalt ervan af. De meeste kamers beschikken over een tweepersoonsbed, koffie en thee-faciliteiten, een kluisje, toiletartikelen en föhn. Ook mag je als gast gratis gebruik maken van de aanwezige badjassen en slippers.

Stapelbedden Van der Valk Hotel Bloom
In de Familie Suite beschik je ook over twee stapelbedden
Familie Suite Van der Valk Hotel Bloom
Er is een handige kastruimte aanwezig. Ook tref je binnenin een aantal badjassen en handdoeken aan die gratis te gebruiken zijn

De badkamer

Naar onze beleving beschikken de kamers over een ruime en wederom moderne badkamer met inloopdouche en/of bad. In de Familie Suite hadden we namelijk beide. Ook staan er gratis toiletartikelen voor je klaar.

De ruime badkamer met bad en inloopdouche in de Familie Suite
Gratis toiletartikelen staan al klaar voor je bij aankomst

Het ontbijtbuffet

Zoals Van der Valk zelf op de website aangeeft is het ontbijtbuffet hier de perfecte start van de dag. Zo hebben wij het ook zeker ervaren. In deze review zal ik een kleine opsomming geven van alle smakelijke dingen die je ’s ochtends op je bordje kunt leggen. Er wordt namelijk een uitgebreid buffet geserveerd waarin je roerei, bacon, worstjes, verschillende kazen, yoghurt, fruit, verse sappen, koffie en biologische thee voor het kiezen hebt. Ook kan je op verzoek nog vragen om een omelet of fluffy pancakes.

Hartige en zoete broodjes naast Muesli, broodbeleg en op de achtergrond allerlei kazen, roerei, worstjes en bacon
Naast het koffieapparaat kan je ook de verse sappen, melk en sojamelk terugvinden

De faciliteiten van Hotel Bloom

Wat ons betreft is het fijne verwarmde zwembad, voorzien van genoeg ligstoelen en zitjes een van de hoogtepunten hier. Het is geen groot zwembad, maar voor het aantal mensen is het groot genoeg. Zowel aan de kleine reizigers als ouders is gedacht. Zo beschikt het zwembad over een ondiep gedeelte en kunnen de ouders aan het einde van de avond sterren kijken in een van de drie bubbelbaden boven. Hier hebben we eerlijk gezegd zelf weinig gebruik van gemaakt. Al klinkt het idee goed in de oren, waren de bubbelbaden in de praktijk niet altijd warm genoeg.

Voor een verfrissend drankje of simpele lunch kan je terecht in de poolbar, uiteraard zoals de naam al zegt zit deze pal naast het zwembad. Hier worden vooral salades, sandwiches en snacks geserveerd.

Voor het avondeten zal je toch buiten de deur moeten gaan kijken, maar zoals eerder aangegeven zijn er genoeg opties waaronder het Van der Valk Hotel Saint-Aygulf en Restaurant Blue & Blanc, gelegen direct aan het strand.

Restaurant Blue & Blanc op ongeveer 5 minuten van het hotel

Ook voor een potje Jeu de Boules in de Franse zon kan je terecht in Van der Valk Hotel Bloom. Van alle markten thuis dus!

Overzicht

Voordelen

- Vriendelijk personeel
- Kleinschalig
- Verwarmd zwembad
- Uitgebreid ontbijtbuffet
- Ruime moderne kamers
- Gratis Parkeren

Nadelen

- Bereikbaarheid met openbaar vervoer is lastig
- Weinig bezienswaardigheden in directe omgeving
- Bubbelbaden niet warm genoeg

Locatie

Ontvangst

Kamer

Faciliteiten

Ontbijt

Service

Prijs

Algemene Waardering

Conclusie

Het is denk ik wel duidelijk wat wij van dit hotel vinden na dit herhaalbezoek. Voor ons springt vooral de kleinschaligheid, het zwembad en de ligging eruit ver van de massa. Al hoewel deze laatste met het openbaar vervoer iets gecompliceerder is. Ook merkte we dat uitstapjes naar omliggende steden wel moeilijker gaat dan wanneer je met de auto reist. Wij hielden juist van de rust en de relaxte sfeer die in dit stadje heerst, maar wie voor meer actie en reuring zoekt zou het beter zijn om in een van de drukkere omliggende steden te overnachten. Met nog een beetje meer aandacht voor kleine details, zoals bijvoorbeeld de werking van de bubbelbaden, zou dit verblijf helemaal perfect geweest zijn.

10 min leestijd">
4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *