Brussels Airport verwerkt in juli 2,5 miljoen passagiers1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport verwerkte in de maand juli van dit jaar 2.450.771 passagiers en dat is een groei van 5% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In de maand mei verwerkte de Belgische luchthaven ruim 2,1 miljoen passagiers.

Bijna 2,5 miljoen passagiers via Brussels Airport

De stijging heeft met name te maken met het grote aantal passagiers tijdens het begin van de zomervakantie. In de maand juli waren er daarom ook meer vertrekkende dan aankomende passagiers. Zo veel passagiers per maand heeft Brussels Airport niet meer verwerkt sinds 2019. Gemiddeld warn het 152 passagiers per vlucht, wat ook een absoluut record is. Het vrachtvervoer steeg met 6% naar een totaal van 6.100 ton. Het aantal overstappende passagiers is licht gedaald. Dit heeft te maken met het aantal intra-Europese overstappers en een relatief hoog aantal vakantiereizigers. In juli waren de 10 meest bezochte landen Spanje, Turkije, Griekenland, Italië, Duitsland, Marokko, de Verenigde Staten, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Brussels Airport
Brussels Airport verwerkte in juli van dit jaar bijna 2,5 miljoen passagiers. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

In het vrachtverkeer is daarnaast nog iets opmerkelijks waar te nemen. In het volvrachtsegment is er namelijk een kleine afname van 3%. Dit terwijl de vervoerde vracht op passagiersvluchten met 36% is toegenomen.

Vliegbewegingen met 3% gestegen

In juli waren er 19.212 vliegwegelingen waar te nemen op de Belgische luchthaven en dit is een stijging van 3% ten opzichte van de zelfde maand vorig jaar. Ook het aantal cargovluchten steeg met 3% ten opzichte van vorig jaar. Alle precieze aantallen kun je trouwens ook nalezen op de website van Brussels Airport.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *