Review: Hampton by Hilton Munich City North6 min leestijd

Hampton by Hilton Munich City North 17

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens één van mijn treinreizen op een Interrail Global Pass van afgelopen zomer verbleef ik één nacht in het Hampton by Hilton Munich City North. Eerder schreef ik al uitgebreid over hoe je goedkoop per trein met een Interrail Pass door Europa kunt reizen. In München vind je verschillende hotels waaronder een groot aantal van Hilton. De prijzen kunnen erg verschillend zijn. Zo vind je in het centrum alleen maar hotel van minimaal € 250,- per nacht. Door iets verder weg van het centrum te zitten kom je al gauw op slechts € 100,- per nacht uit. Daarbij heb je vooral de keuze uit een aantal Hampton hotels. In deze review lees je over mijn ervaring in het Hampton by Hilton Munich City North.

Locatie

Zoals de naam al aangeeft, bevindt het Hampton by Hilton Munich City North zich in het noorden van München. Vanaf metrostation Frankfurter Ring ben je in ongeveer 15 minuten in het centrum van de stad. Het is echter nog wel 15 minuten lopen om vanaf het hotel het metrostation te bereiken. Dit is ook per bus mogelijk. Over de locatie ben ik daarom niet heel erg positief.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Hilton Vienna Danube Waterfront. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Inchecken

Het was omstreeks 20:30 toen ik bij het hotel aankwam. De lobby ziet er sfeervol en gezellig uit. Wat opviel is dat de bar zich direct naast de receptie bevindt. Aan de receptie was het redelijk rustig en daardoor duurde het niet lang voordat ik aan de beurt was. Ik legde uit dat ik hier een kamer voor één nacht geboekt had waarna de receptionist in de computer keek.

Hampton by Hilton Munich City North 4

Vervolgens werd ik zoals altijd keurig bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid. Ik had daardoor een kleine upgrade gekregen naar een Queen Room met Sofa. Vervolgens vertelde de receptionist nog dat het ontbijt inclusief is. Hiervoor kon ik de volgende ochtend van 6:30 tot 10:00 terecht in de lobby. Even later kreeg ik de kamerpasjes en een voucher voor een gratis drankje aan de bar overhandigd waarna ik de lift naar boven nam. Mijn kamer bevond zich op de vijfde verdieping. Op weg naar mijn kamer merkte ik op dat het hotel er modern en nieuwe bijligt.

Queen Room With Sofa

Aangekomen in de kamer werd ik aangenaam verrast. De kamer is namelijk mooi en sfeervol ingericht en deed erg uniek aan. Wat direct opviel was de aangebrachte verlichting boven het bed met de sofa. Boven de sofa hangen nog een aantal schilderijen en een spiegeltje. Op de sofa zelf trof ik ook een aantal kussens aan. Ook het bed ziet er mooi uit. Hier lagen zelfs 6 kussens op. Aangezien er al verlichting aanwezig is boven het bed, vind je aan weerszijden enkel leeslampjes.

Hampton by Hilton Munich City North 11

Hampton by Hilton Munich City North 19

Tegenover het bed vind je een groot meubel met televisie. Ook hier bovenop is gebruikgemaakt van lichtdecoratie. Ik vroeg me vervolgens direct af waar het bureau zich bevond. Nadat ik hier ook een stoel zag staan bleek dat het bureau uitklapbaar was. Het mag dan wel geen groot bureau zijn maar het was prima om aan te werken. En aangezien dit bureau uitklapbaar is hou je veel ruimte over wanneer je deze niet hoeft te gebruiken. Zeker bij de wat kleinere kamers is dit erg handig. Naast het bureau vind je ook nog een aantal stopcontacten en USB-poorten.

Als Hilton Honors lid heb je gratis toegang tot de wifi. Deze werkte voor een tijdje goed. Steeds had ik een snelle verbinding maar op een gegeven moment viel de verbinding weg waardoor ik voor een tijdje genoodzaakt was om om mijn eigen data te gebruiken. Rechts van het bed vind je een klein kastje. Zo bevinden zich hier de koffie- en theefaciliteiten. Helemaal aan het begin van de kamer vind je een open kast met een aantal kleerhangers, een strijkplank en strijkijzer.

Hampton by Hilton Munich City North 1

Badkamer

Ook de badkamer ziet er prima uit. Wel doet de ruimte wat klein aan. De wastafel beschikt over een ruime wasbak met een grote spiegel aan de wand. Ook hier is weer lichtdecoratie aangebracht. De shampoo en zeep is in tegentelling tot in de meeste badkamers niet in losse flesjes te vinden wat natuurlijk erg fijn is. Verder liggen er bij de wastafel voldoende handdoeken.

Tegenover de wastafel vind je de douche. Deze beschikt zowel over een losse douchekop als soort van regendouche. Dat valt me erg mee voor een badkamer in een Hampton hotel. Ook bij de douche vind je geen zeep en shampoo in losse flesjes. Tenslotte vind je het toilet tussen de wastafel en de douche.

Hampton by Hilton Munich City North 3

Ontbijt

Zoals eerder vermeld wordt het ontbijt elke dag geserveerd van 6:30 tot 10:00. Het mooi bij Hampton is dat het ontbijt altijd inclusief is, ook al heb je geen elitestatus. Het buffet biedt een grote selectie verschillende soorten brood en croissants. Ook vind je hier de typische Duitse Pretzels. Daarnaast vind je er ook een grote selectie aan beleg zoals kaas, ham en salami.

Hampton by Hilton Munich City North 5

Bij het warme buffet kun je o.a. terecht voor ei met bacon en verschillende andere soorten vlees en worst. Dit aanbod is het heel uitgebreid maar vond ik prima voor een buffet in een Hampton hotel. Tegenover het warme buffet vind je nog een kleine selectie aan fruit.

Zoals in bijna elk Hampton hotel kun je hier ook terecht voor een lekker wafel. In veel hotels moet je in de rij staan aangezien er maar één wafelmachine is. Bij dit buffet zijn er gelukkig twee aanwezig. Tenslotte kun je bij dit buffet ook prima terecht voor zowel warme als koude dranken. Zo zijn er twee koffiemachines aanwezig. Bij de koude dranken heb je o.a. de keuze uit jus d’orange, appelsap en fruitsap.

Hampton by Hilton Munich City North 2

Overige faciliteiten

Voor wat betreft de overige faciliteiten beschikt dit hotel nog over een business center en een fitness ruimte. Ook kun je er gratis parkeren.

Verder zijn er geen aanwezig waar huisdieren zijn toegestaan. Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel vind je op de website van Hilton.

Voordelen Hilton Honors

Als Hilton Honors lid had ik toegang tot gratis wifi. Ook kreeg ik bij het inchecken nog een voucher voor een gratis drankje aan de bar. Tijdens mijn verblijf kreeg ik een lichte upgrade naar een Queen Room met Sofa wat een aangename verrassing was. Voor een Hampton hotel ben ik daarom redelijk te spreken over de voordelen voor eliteleden.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

30 September 2022

Voordelen

- Mooie inrichting
- Moderne kamers
- Prima ontbijt

Nadelen

- Ver van centrum gelegen
- Niet bepaald goed te bereiken met ov

Service

Locatie

kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hampton by Hilton Munich City North is een mooie en modern hotel in het noorden van de Duitse stad München. Het hotel is helaas wat ver gelegen van het centrum en is niet bepaald goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het hotel zelf is echter prima. Zo zijn zowel de lobby en de kamers mooi ingericht. Het hotel biedt daarnaast een goede service. Ook het ontbijtbuffet biedt vele opties. Ik zou het hotel op zich zeker kunnen aanraden maar houd er wel rekening mee dat het dichtstbijzijnde metro station op bijna 20 minuten loopafstand ligt.

6 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *