5 Bestemmingen voor de Jaarwisseling4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week schreven we over de 5 beste overwinter vakanties, maar ook de jaarwisseling verdient speciaal aandacht voor bijzondere bestemmingen. Misschien heb je geen tijd om er in de wintermaanden wekenlang tussenuit te gaan, maar wil je wel even weg met de jaarwisseling. Wij helpen je ermee! Even wat anders dan oliebollen en overpriced ticketprijzen voor een feestje in de lokale kroeg. Wij presenteren: de beste 5 bestemmingen voor de jaarwisseling!

 

New York

Zucht… De clichés. Oud en nieuw in New York, maar tóch iets wat je een keer gedaan moet hebben. De jaarwisseling vieren met duizenden mensen op Times Square is toch ook wel een gekke, chaotische maar indrukwekkende ervaring. Het voordeel is dat New York enorm geschikt is wanneer je maar enkele dagen hebt om ergens heen te gaan. Wil je wel New York, maar liever iets anders? Dances of Vice: Parisian Follies is een heerlijk hedonistische partij met een Frans/Victoriaans tintje. Het feest vindt plaats in de Grand Prospect Hall, Brooklyn. Denk aan vuurdansers, can can girls en pleasure-seeking entertainment. Tickets kosten tussen de 75 en 200 dollar, afhankelijk van of je een diner wilt of niet.

 

 

5-bestemmingen-nye
Dances of Vice.

 

Ben je niet zo van de allure en decadentie, maar maak je liever serieuze passen op een avond? Dan kun je altijd nog naar Output. De jaarwisseling duur hier bijna een volledig etmaal: 22 uur lang feesten met dj’s zoals de Britse Digweed en Naveen G voor een flinke dosis electro.

Of wil je echt totaal iets anders? Ga dan fietsen. Nee serieus. Ga fietsen. Je kunt van Brooklyn tot aan Central park deelnemen aan een gratis nacht-fiets-event om het nieuwe jaar in te luiden. Je moet alleen zelf een fiets mee nemen. De rit start in Brooklyn bij de Williamsburg Brug (of Washington Square Park) en fiets onder het vuurwerk door richting Belvedere Castle. Meer informatie vind je hier.

Kaapstad

Waarom 1 dag de jaarwisseling vieren als het er ook 3 kunnen zijn? In Zuid-Afrika weten ze namelijk wel hoe ze de oud en nieuw moeten vieren. Pluspuntje: in december is het ook nog eens zomer aan de andere kant van de aardbol! Bij de Victoria Warf (V&A Waterfront) wordt jaarlijks een groot feest met veel georganiseerd vuurrwerk gehouden. Live muziek, straatoptredens… En dit jaar allemaal in het thema ‘de elementen van de aarde’. Allemaal onder het genot van de welbekende ‘braai’.

Voor de ravers onder ons: Rezonance is DE place to be voor een goeie trance party en misschien wel het grootste electonic festival van deze stad waar je kunt genieten van drum n bass, techno, dubstep en progressive. Vrijheid is hun allround motto. Dit event duurt zelfs 4 dagen en vindt plaats in de Contermanskloof in Durbanville waar heerlijk kunt kamperen onder de sterren. Het festival vindt plaats tussen 30 december en 2 januari. Tickets voor het meerdaagse festival kosten slechts 42 euro (650 rand) en zijn hier te krijgen.

 

5-bestemmingen-nye
Rezonance Festival met oud en nieuw.

 

Madeira eiland

Op het Portugese eiland vertrekt vanaf Port of Funchal een cruise schip waar vanaf je de prachtige vuurwerkshow kunt bekijken. De vuurwerkshow in Madeira is berucht vanwege de erkenning in het Guinness World Records boek in 2006 toen ze de grootste vuurwerkshow van de wereld hadden. Omgeven zijn door het prachtige scenario op het water is een unieke ervaring. Het amfitheater van Funchal wordt tegelijkertijd omgetoverd tot een enorm podium met duizenden lampjes ter decoratie. Werkelijk waar prachtig.

 

5-bestemmingen-NYE
Photocredits: Porto Bay Events.

 

Wenen

In Wenen is het bescheiden en minder beschonken oud en nieuw vieren. De nadruk ligt hier veel meer op kunst, cultuur en eten. Ook wel eens fijn! In het centrum van de Rathausplatz tot aan Prater park zijn vele eetstalletjes te vinden met muziek. Wil je een elegante oplossing voor het jaarlijkse ‘wat gaan we dit jaar eens doen met de jaarwisseling’ probleem? In Wenen is er het jaarlijkse oud en nieuw gala in het keizerlijk paleis van Hofburg: dé plek om de wals te zien en ervaren. Ticketprijzen beginnen bij €155,- maar kunnen oplopen tot wel €650,- wanneer je kiest voor een uitgebreid diner. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen kan de volgende dag naar het nieuwjaarsconcert van het Weense ‘Wiener Philharmoniker’.

 

 

 

Edinburgh

De viering van de jaarwisseling is in Edinburgh wel heel bijzonder. Ieder jaar vindt op de 31e van december Hogmanay plaats (Gaelisch voor de laatste dag van het jaar) en kan worden beschouwd als een van de grootste nieuwjaarsfeesten van de wereld en trekt zo’n 75.000 bezoekers. Het festival is al eeuwen oud bij de Schotten, maar de modernere variant begon zo rond 1992. In totaal duren de feesten drie dagen en begint met een lange fakkeltocht op de 30e, begeleidt door de Up Helly Aa Vikings. Op 31 december mag het verkeer niet meer rijden op straat en zijn er vele muziekoptredens op verschillende podia te zien tot middernacht. Mocht je nou op tijd terug willen zijn voor de nieuwjaarsduik in Nederland? Nergens voor nodig om vroegtijdig terug te vliegen: in de River Forth wagen velen zich ieder jaar in het ijskoude water.

 

Afbeeldingsresultaat voor edinburgh hogmanay
De traditionele fakkeltocht in Edinburgh met oud en nieuw.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *