2018 had Record Aantal Passagiers voor KLM

Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In navolging op Schiphol maakte KLM vandaag ook haar passagiersaantallen van 2018 bekend. En ook hier werden records verbroken. KLM vervoerde afgelopen jaar een record aantal van 34,2 miljoen passagiers op haar vluchten; een stijging van 4,5% vergeleken met het jaar ervoor. Volgens de maatschappij was de groei het sterkst in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Ook de bezettingsgraad – het aantal geboekte stoelen over de capaciteit – had ook een record van 89,1%. Transavia Nederland had een grotere groei met 5,2% consistent met de relatief grotere groei op regionale luchthavens.

President-directeur Elbers is trots op de cijfers:

In 2018 breidden we met 4 nieuwe bestemmingen, ons wereldwijde netwerk uit naar een totaal van 166. De totale KLM Groep (incl. Transavia Nederland), verwelkomde in 2018, 43 miljoen passagiers aan boord. Een geweldige prestatie waar we als gehele KLM groep trots op mogen zijn.

KLM cao

Bij Air France was de groei zeer beperkt met een plus van 0,4% tegenover 2017. De Franse partner vervoerde samen met HOP! 51,4 miljoen reizigers. Samen met Transavia brak de gehele Air France-KLM Group wel door de 100 miljoen reizigers. 101,4 miljoen om precies te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *