Vliegveld Milaan Linate gaat voor 3 maanden dicht1 min leestijd

Milaan Malpensa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een van de twee vliegvelden in Milaan gaat voor drie maanden dicht. De stad heeft er twee, Malpensa en Linate. Linate is het kleinere vliegveld, handelt veel regionale vluchten af en ligt dichter bij de stad dan Malpensa.

Het Linate vliegveld gaat echter dicht van 27 juli tot 27 oktober 2019. De enige landingsbaan die ze hebben gaan ze renoveren. Hierdoor is het niet mogelijk om vluchten te laten landen en vertrekken.

Geen BlueBiz credits bij Alitalia; einde samenwerking KLM

Linate gaat voor 3 maanden dicht

Elk jaar vliegen er bijna 10 miljoen passagiers via dit vliegveld. Het is dus een behoorlijke impact op het vliegverkeer richting Milaan. Al het vliegverkeer naar een vliegveld in de stad ligt dus plat. Waarschijnlijk zal het andere vliegveld wat extra verkeer kunnen afhandelen, maar ook daar zijn ze al een aantal jaar aan het verbouwen en renoveren. Dit vliegveld handelt per jaar iets meer dan 22 miljoen passagiers af, een stuk meer dan Linate dus.

De grootste luchtvaartmaatschappijen die van deze luchthaven vliegen zijn EasyJet & Alitalia maar ook Air France en KLM. Als je in de zomermaanden dus gaat vliegen richting Milaan, dan moet je er rekening mee houden dat niet alle vluchten vliegen.

KLM vliegt ook op Malpensa, dus vanaf Amsterdam is er nog een optie om rechtstreeks in Milaan te komen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze verder van de stad ligt. Hierdoor ben je langer onderweg en maak je wellicht meer kosten dan dat je dit vanaf de gesloten luchthaven wilt doen.

Afbeelding: ©Duo Chen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *