Betaalbaar met een privéjet vliegen!2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vlieg betaalbaar met een privéjet met Hahn Air Lines. Het is de wens van vele vliegtuigliefhebbers: vliegen met een privéjet. De meesten doen dit niet, omdat het vrijwel onbetaalbaar is. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer aanbieders gekomen van zogenaamde “Empty Legs”. Een privé vliegtuig vliegt dan leeg naar zijn opdrachtgever of komt daarvan terug. Om revenuen te creëren worden de lege stoelen verkocht.  Vaak krijg je bij deze empty leg de prijs voor het gehele toestel gepresenteerd, waardoor het alleen betaalbaar is als je met een groepje gaat.

Maar bij Hahn Air Lines kun je gewoon een economy ticket boeken in een privé jet!

Betaalbaar met een privéjet: 254 euro!

Enige tijd geleden was ik inspiratie aan het opdoen voor vluchten. Op enig moment kwam stuitte ik daarbij op het volgende bij Google Flights…..

betaalbaar met een privéjet
Luxemburg – Dusseldorf Hahn Airlines

Zoals je ziet wordt deze vlucht als “economy” vlucht verkocht door Hahn, maar wordt uitgevoerd in een Cessna Cituation, wat een privé jet is! De vlucht van Düsseldorf naar Luxemburg is iets duurder, namelijk € 280,00 voor een enkele reis. Na wat zoekwerk blijkt dit inderdaad een prima vlucht voor een privéjet ervaring!

betaalbaar met een privéjet
De Cessna Citiuation van Hahn Air

Hahn Airlines doet niet zoals de meeste airlines aan ingewikkelde prijzen: een retourvlucht heeft dezelfde prijs als twee enkeltjes. In mijn optiek is een enkeltje voldoende voor de ervaring. Je moet dan natuurlijk nog wel van/naar de luchthavens positioneren. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen combineren met een weekendje Luxemburg, waarbij je geen retourvlucht boek maar een open-jaw. Leuk detail is dat KLM inmiddels met haar nieuwe Embraer 175 op Luxemburg vliegt!

De service

Omdat dit feitelijk een gewone lijndienst is, kijken we nog even naar de service die geboden wordt rondom deze vlucht.

 • Check in wordt door British Airways (Düsseldorf) en Luxair (Luxemburg) verzorgd;
 • Ondanks dat de vlucht als “Economy” wordt verkocht, kun je gebruik maken van de Hugo Junkers Lounge (Düsseldorf) of de Business Lounge op Luxemburg Airport;
 • Tijdens de vlucht zijn drankjes en snacks aanwezig;
 • Je kunt tot 20KG bagage meenemen.
betaalbaar met een privéjet
De cabine, goed voor een “echt” privé jet gevoel

Conclusie

In mijn ogen is dit een prima manier om eens te vliegen met een privé jet. Natuurlijk is het nadeel dat er meerdere passagiers kunnen zijn en dat je geen champagne zult krijgen.  Ook is het een vrij korte vlucht (45 minuten). Maar het is zeker een bijzondere ervaring. En goed betaalbaar. Wil je eerst eens goed bekijken of dit iets voor je is, dan kun je ook onderstaand filmpje als voorproefje zien.

De vlucht is te boeken via Google Flights.

Ben jij van plan ooit met een privé jet te vliegen?

Reacties

 1. Jacobus van oord zegt

  Het is goedkoper als je het via http://www.airevents.de/ boekt! Ik heb dit gedaan, enkeltje voor 199 euro, retour voor 366 euro. Het zijn vast gestelde tijden op Vrijdag en Maandag (met uitzondering van feestdagen) Dusseldorf-Luxemburg – HR330 – 08:35-09:20 Luxemburg-Dusseldorf – HR331 – 15:45-16:30
  Heb zelf een multi city ticket van Klm geboekt Ams-Lux, Dus-Ams en een enkeltje met Hahn air Lux-Dus. Was een fantastiche ervaring, vlucht is ca 40 minuten. Ik moest de vlucht met een ander echtpaar delen, die de ochtend vlucht naar Lux namen, hebben daar gewinkeld en de middag vlucht terug naar Dus namen.

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Bedankt voor je reactie Jacobus! Altijd leuk om te lezen hoe het nu echt is geweest. Ik ben zelf van plan om de vlucht volgend jaar te boeken! Ik had zelf de indruk dat het vliegveld van Luxemburg behoorlijk de moeite waard is (lees mooie uitzichten), klopt dat?

   Naast de goede prijs voor deze vlucht is het sowieso een leuke site die je doorgeeft, deze kende ik nog niet! Staan leuke events op voor de vliegtuigliefhebber.

   • Jacobus van oord zegt

    Graag gedaan Sander, zo helpen we elkaar toch. Het vliegveld van Luxemburg is niet groot maar wel nieuw en modern. Heb zelf niet buiten de luchthaven gespot maar van binnen kan het vanuit de wachtruimte als ook vanuit de lounge met uitzicht op het platform als ook op de startbaan. Het geluid en gezicht van een startende en landend Cargolux B747-8F is schitterend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *