Vernieuwd persoonlijk profiel Air France – KLM2 min leestijd

KLM toestel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zowel Air France als KLM hebben afgelopen week een vernieuwd persoonlijk profiel geïmplementeerd op de website. Het oude profiel blijft nog steeds beschikbaar. De veranderingen lijken vooral te zitten in de look en feel. Zo krijgt de website een moderne en strakke uitstraling. Maar wat is er nu precies veranderd bij Air France – KLM?

Flying Blue

Alweer in 2003 gingen Air France en KLM samen op in de holdingonderneming Air France-KLM. De frequent flyer programma’s Fréquence Plus en Flying Dutchman gingen twee jaar later op in het welbekende Flying Blue. Groot voordeel is dat Flying Blue aangesloten is bij het SkyTeam. Daardoor is er een interessante samenwerking met twintig vliegmaatschappijen die bijvoorbeeld allemaal SkyPriority bieden. SkyPriority is een exclusieve service voor frequent flyers (waaronder Businessclass en First Class passagiers) die bij alle SkyTeam leden dezelfde kwaliteitsstandaard kent.

Bericht nieuw profiel
Bron: www.KLM.com
Bericht nieuw profiel 2
Bron: www.airfrance.nl

Wat is er nieuw?

Het Flying Blue profiel is zowel bij Air France als bij KLM in een nieuw jasje gestoken. Nu kunnen leden nog kiezen uit het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ profiel. In het vernieuwde KLM profiel zie je aan de linkerzijde het menu met ‘Flying Blue’, ‘Gegevens en voorkeuren’ en ‘Ga naar mijn oude profiel’. Het gedeelte over Flying Blue geeft een overzicht van het aantal gespaarde Miles en de voortgang binnen de verschillende deelnemersniveau’s. Onder ‘Gegevens en voorkeuren’ kun je je persoonlijke gegevens aanpassen, standaard betaalmethodes invoeren voor boekingen en je reisdocumenten uploaden. Als je een vlucht boekt (en bent ingelogd met je profiel) dan hoef je deze gegevens niet opnieuw in te voeren. Het vernieuwde Air France profiel is eigenlijk op dezelfde wijze opgebouwd.

Veel functionaliteiten als de mogelijkheid om een Travel Manager aan te wijzen, de koppeling met sociale netwerken en vluchtvoorkeuren zijn nog niet in de nieuwe versie meegenomen. Wat opvalt is dat het profiel vooral sneller en gemakkelijker in het gebruik is geworden. De komende tijd worden er nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Heb jij al gebruik gemaakt van het vernieuwde profiel van Air France of KLM?

Vernieuwd profiel KLM
Bron: www.KLM.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *