Swiss introduceert nieuwe Business en First Class cabine2 min leestijd

Swiss

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Swiss International Airlines heeft eerder deze week meer bekendgemaakt hoe de nieuwe Business en First Class cabines eruit komen te zien. Eerder deze week onthulde ook Lufthansa hun nieuwe First en Business Class stoelen.

Swiss nieuwe Business en First class

De aankondiging kwam niet geheel verrassend aangezien dus ook Lufthansa eerder deze week al hun nieuwe business- en first class product bekend heeft gemaakt. Aangezien Swiss ook lid is van de Lufthansa Groep was het dus te verwachten dat de maatschappij met een vergelijkbare aankondiging zou komen. Swiss staat binnen de Lufthansa groep bekend als de meest luxueuze maatschappij. Swiss biedt net dat extra wat Lufthansa niet aanbiedt. De nieuwe business- en first class stoelen zullen vanaf 2025 bij Swiss in de vliegtuigen te vinden zijn. Swiss was wereldwijd een van de eerste maatschappijen die in business class met een 1-2-1 configuratie kwam. Deze is ook weer terug te vinden in de nieuwe Business class. Alle stoelen hebben namelijk toegang tot het gangpad.

Swiss, Business
De nieuwe Business class van Swiss. (bron: Swiss)

Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien hebben bepaalde stoelen aan het raam meer privacy. Andere stoelen zitten namelijk dichter bij het gangpad. In het midden heb je de keuze tussen twee stoelen naast elkaar, wat prima is om samen te reizen. Ook heb je de keuze uit een zogeheten ‘troonstoel’, die weer beter geschikt is voor mensen die alleen reizen. Allereerst zal Swiss deze nieuwe stoelen gaan plaatsen op de nog te leveren Airbus A350 toestellen. De nieuwe premium economy klasse die twee jaar geleden werd ingevoerd zal ook op deze toestellen worden geïnstalleerd. Daarna zullen ook alle andere toestellen voorzien worden van deze nieuwe stoelen.

First class

Binnen de Lufthansa Group zijn Lufthansa en Swiss de enige maatschappijen die first class aanbieden. Ook de first class van Swiss zal net als de business class nieuwe stoelen krijgen. Deze zijn in tegenstelling tot de huidige first class voorzien van deuren waardoor de privacy in deze cabine toeneemt. Volgens CEO van Swiss, Dieter Vranckx, is dit een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de maatschappij. “Als premium airline willen we de behoeften van onze reizigers voorop stellen. Met deze nieuwe business- en first class stoelen kunnen we zonder twijfel aan deze behoeften voldoen”, aldus Vranckx.

Swiss First class
De nieuwe first class van Swiss (bron: Swiss)

Uitgelichte afbeelding: Swiss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *