Marriott’s nieuwe loyaliteitsprogramma start op 18 augustus

Starwood en Mariott

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het nieuwe loyaliteitsprogramma van Marriott, wat het gevolg is van de overname van Starwood, zal starten op 18 augustus 2018. Vanaf die datum zullen er een aantal dingen gaan wijzigen. Het volledige nieuwe programma, waarbij er straks maar één loyaliteitsprogramma zal zijn, komt in 2019.

Samenvoeging Marriott

Marriott’s nieuwe programma

De samenvoeging heeft de volgende gevolgen met betrekking tot award nachten en Starwood Preferred Guest (SPG):

  • Het huidige aantal SPG punten dat je hebt zal in een 1:3 ratio omgezet worden naar Mariott
  • De nieuwe award chart zal gehandhaafd worden
  • De nieuwe elite statussen gaan per direct in
  • Het aantal elite nachten dat je hebt verdiend, eveneens als de lifetime elite nachten, zullen bij elkaar opgeteld worden.

Daarnaast zul je de volgende beloningen ontvangen als je verblijft in een van de hotels:

  • 2.5 punten per 1 USD bij Marriott Executive Apartments en ExecuStay
  • 5 punten per 1 USD bij Element, TownePlace Suites en Residence Inn
  • 10 punten per 1 USD bij de meeste hotels

Bovenop deze aantallen krijg je natuurlijk ook je elite bonus als je een elite status hebt binnen het programma.

Je kunt in het nieuwe programma kiezen of je het SPG, Marriott Rewards of Ritz-Carlton account wilt gebruiken. Indien je het SPG account wilt gebruiken na 18 augustus 2018, dan ontvang je een nieuw nummer. Kies je voor een van de andere programma’s, dan zul je het oude/huidige account nummer behouden. In 2019 zal alles samengevoegd worden tot één loyaliteitsprogramma, waardoor je waarschijnlijk ook een nieuw nummer krijgt.

Mocht je een verblijf boeken op zaterdag 18 augustus, dan moet je rekening houden met het feit dat de systemen in onderhoud kunnen zijn vanwege de samenvoeging. In dat geval kun je het beste voor deze datum je verblijf boeken. Wil je een hotelreservering annuleren op 18 augustus en is de website in onderhoud? Dan zal Marriott bij wijze van uitzondering soepeler omgaan met de annulering.

Wil je een hotelreservering wijzigen die je geboekt hebt met punten of een gratis nacht, dan is het verstandig om te realiseren dat dit plaats zal vinden op basis van de nieuwe award chart:

“For stays booked with points, if you modify your stay dates after August [18], you will be subject to the new Free Night Award Chart point values. Extending your stay or shifting your stay dates will result in a recalculation of points required for your reservation.”

Je kunt bij zowel Starwood als Marriott blijven boeken, waarbij zowel de app als website beschikbaar blijft. Bij beide merken kun je maximaal 50 weken van te voren boeken. Mocht je nog specifieke vragen hebben naar aanleiding van de samenvoeging, dan staan de meeste antwoorden op deze FAQ pagina van Marriott.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *