Review: Hilton Malta

hilton, malta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een klein weekje Malta eind oktober bracht ik natuurlijk een bezoekje aan de hoofdstad Valletta. Daarbij verbleef ik een nacht in het Hilton Malta. Dit is het enige Hilton hotel op Malta en ik was zeker onder de indruk. In dit artikel lees je een review van dit hotel.

Locatie

Het Hilton Malta ligt niet in de hoofdstad Valletta zelf, maar in St. Julian’s. Deze twee plaatsen liggen op een paar kilometer van elkaar verwijderd en vanaf de luchthaven is het ongeveer 20 minuten rijden naar het hotel.

locatie, hilton, malta
Locatie Hilton Malta

Check-in

Ik kwam om 22:30 pas aan met Lufthansa vanuit Frankfurt en vond het daarom jammer om al de eerste nacht naar het Hilton Malta te gaan. Daarom heb ik een goedkopere accommodatie geboekt voor de eerste nacht om vervolgens in de ochtend in te checken in het Hilton Malta. Zo kon ik nog profiteren van het ontbijt in de Executive Lounge. Dat was geen enkel probleem en al om 9:30 stond ik bij de check-in balie. De lobby ziet er mooi en modern uit.

lobby, hilton malta
Lobby Hilton Malta

Ik overhandigde mijn paspoort en vervolgens zag de receptionist dat ik Gold status had en daardoor een upgrade had gekregen naar een executive kamer. Hierdoor mocht ik boven inchecken in de executive lounge. Nadat ik was ingecheckt ging ik dus eerst lekker ontbijten in de lounge. Later nam ik de lift naar de achtste verdieping waar mijn kamer zich bevond. Het Hilton Malta is een vrij groot hotel en het was daarom zeker wel 5 minuten lopen voordat ik eindelijk bij mijn kamer was. De gangen zien er mooi en modern uit.

hilton, malta

Executive Kamer

Nadat ik was aangekomen bij mijn kamer opende ik de deur met de key card. Ik was zeker onder de indruk van het interieur. De kamer ziet er modern uit en alles is mooi afgewerkt met lichtdecoratie.

executive kamer, hilton, malta
Executive Kamer Hilton Malta

Tegenover het kingsize bed bevind zich een bureau met televisie. Ook zijn er koffie- en theefaciliteiten met een minibar aanwezig.

hilton, malta

Aan de andere kant bevind zich een zithoek met een bank en een zetel. Op de tafel stonden twee flesjes water en na ongeveer een half uurtje werd er een welkomstgeschenk gebracht wat bestond uit chocolaatjes.

hilton, malta
Welkomstgeschenk

In de badkamer bevinden zich twee wastafels, een douche, een bad en een toilet.

hilton, malta, badkamer

De badkamer vind ik zeker een pluspunt van de executive kamer. Hier is echt aan elk detail gedacht. Zo is er een regendouche en een bad in een aparte ruimte. Overal liggen voldoende handdoeken en ook aan shampoo en zeep is er voldoende keuze.

Ook is er een balkon aanwezig gericht op het oosten, zeker aangenaam om hier ’s ochtends de eerste zonnestralen op te pikken.

locatie, hilton, malta
Locatie Hilton Malta

Faciliteiten

Het Hilton Malta beschikt over meerdere faciliteiten. Zo zijn er spafaciliteiten, meerdere fitnessruimtes en restaurants. Het mooiste vind ik toch wel het enorme grote zwembad. Naast dit grote zwembad is er ook een zwembad aanwezig voor baantjes trekken.

Bij het zwembad is een bar aanwezig waar je alcoholische dranken kunt bestellen. Ik ging voor een glaasje champagne en dit werd gewoon in een glas ingeschonken en kon ik meenemen naar het zwembad. Ik heb ook wel eens plastic bekertjes met champagne gezien, maar hier dus echte glazen!

Executive Lounge

Als Diamond lid heb je sowieso toegang to de executive lounge, maar als je Gold lid bent en een upgrade krijgt naar een executive kamer mag je de lounge ook in. De lounge ziet er mooi en modern uit en is verdeeld in een zitgedeelte en een buffetgedeelte. Een leuk detail vind ik het dakterras met een mooi uitzicht over het zwembad.

Zoals ik al eerder schreef, ben ik hier direct de eerste dag voor het ontbijt geweest. Ik vond dit een goed buffet voor een executive lounge. Tussendoor kun je hier terecht voor koffie, thee, koude dranken en kleine snacks. ’s Avonds is er een dinerbuffet waar je terecht kunt voor warme snacks, sterke dranken en cocktails.

executive lounge, hilton, malta

Ontbijt

’s Ochtends wordt op de derde verdieping het ontbijt geserveerd. In vergelijking met de executive lounge is dit een veel groter buffet. Je kunt er eigenlijk alles krijgen wat je van een goed ontbijt kunt verwachten. Ook de service hier is uitstekend. Bij binnenkomt wordt eerst om je kamernummer gevraagd en vervolgens mag je een zitplek uitkiezen (binnen of buiten) waarbij direct gevraagd wordt wat je wilt drinken.

Conclusie

Het Hilton Malta heeft me zeker verrast. De kamers zien er mooi en modern uit. Als Gold lid heb ik een upgrade gekregen naar een executive kamer met balkon en zeer mooie en complete badkamer. Hierdoor had ik ook toegang tot de executive lounge waar je een geweldig uitzicht hebt over het grote zwembad. Dat zwembad vind ik direct ook een van de mooiste faciliteiten hier, lekker groot en voldoende ligstoelen. Ook het ontbijt is prima in orde en de service in het algemeen is zeker goed. Ik kan je daarom een verblijf in het Hilton Malta zeker van harte aanraden.

Overzicht

Publicatie Datum

11 November 2018

Voordelen

- mooi groot zwembad
- mooie Executive Kamers
- Prima service

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Malta is een prima hotel met mooie en moderne kamers. Het hotel heeft meerdere faciliteiten te bieden en er is een lekker groot zwembad aanwezig met voldoende ligstoelen.

4.3

Reacties

  1. Fripsmaster zegt

    Ik was er begin dit jaar, bijna dezelfde kamer als jij. 🙂

    Was erg van te spreken: personeel, schone kamers, ligt in een leuk gebied en de lounge is top. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *