Review: Hampton by Hilton Paris Clichy

Hampton by hilton, Paris Clichy, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een paar weken geleden verbleef ik tijdens een reisje door Europa 5 nachten in Parijs. Vlak buiten Parijs vind je hier sinds februari het Hampton by Hilton Paris Clichy. Alhoewel Parijs een dure stad kan zijn als het op hotels aankomt, wist ik een kamer te boeken voor minder dan € 100,- per nacht. In dit artikel dus een verslag van dit hotel.

Locatie

Het Hampton by Hilton Paris Clichy ligt net buiten Parijs zelf, in de voorstad Clichy. Dit is ten noordwesten van de stad, maar gelukkig ben je met de metro in ongeveer 25 minuten in hartje Parijs. Echter heeft de voorstad Clichy niet echt een goede naam en vooral ’s avonds voelde de buurt wat verlaten en onveilig aan. De receptionist vertelde me echter dat aan het imago van de buurt wordt gewerkt en bovendien wordt er op dit moment druk gebouwd. Verder is her in de buurt van het hotel overdag wel genoeg vertier, zoals leuke restaurants (aanrader: Le Vésuve) en winkels.

Locatie van het Hampton by Hilton Paris Clichy.

Inchecken

Na een treinreis vanuit Barcelona was het vanaf het Gare de Lyon nog ongeveer 30 minuten rijden naar het hotel. De TGV uit Barcelona was vertraagd en daardoor was het al na middernacht toen we in de lobby van het hotel stonden. Mijn reservering wad hierdoor geannuleerd, maar gelukkig kon de receptionist deze weer snel terugvinden en voordat ik het wist had ik de key card van de kamer al in handen. De lobby van het hotel ziet er verder mooi en sfeervol uit.

Lobby van het hotel.

Queen Room

Alle kamers in het hotel zijn nagenoeg het zelfde. Er zijn weliswaar familiekamers die iets groter zijn en kamers met twin beds of double bed, maar bijvoorbeeld geen suites. Ik kreeg een corner room toegewezen op de derde verdieping.

Toegang tot de corner room.

Zoals in de meeste grote steden, zoals New York en Parijs, zijn hotelkamers vaak niet groot. Dat was ook in dit hotel geen uitzondering. Na binnenkomst vind je aan je linkerkant direct het kingsize bed. Aan weerszijden van het bed zijn leeslampjes te vinden.

Queen Room.

Tegenover het bed vind je een televisie aan de wand met aan de rechterkant een klein bureautje met wat koffie- en theefaciliteiten. Verder is er nog een stoel aanwezig en heb je vanuit het raam uitzicht over de buurt.

De deur naar de badkamer vind je helemaal aan de linkerkant van de kamer, naast het bed. Ook deze ruimte is vrij klein. Naast een toilet en wastafel, is er een bad met douche aanwezig. Helaas dus geen regendouche. De douche zelf was helaas niet van goede kwaliteit, aangezien de straal niet goed was, de temperatuur soms veranderde en ook bleef de douche niet goed zitten in de houder. Verder beschikt de badkamer wel over voldoende amenities, zoals shampoo, zeep en handdoeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

De faciliteiten in het hotel vielen me wat tegen, zeker omdat er geen restaurant aanwezig is. Gelukkig kon de receptionist wel een aantal goede restaurants in de buurt aanraden. Bij de receptie kun je echter overdag nog wel terecht voor wat snacks of een drankje. Verderop in de gang vind je nog een business center met computer en printer en ook is er een fitnesszaal aanwezig.

Ontbijt

Van 7:00 tot 10:30 wordt elke ochtend het ontbijt geserveerd. Hiervoor kun je terecht in de zaal achter de lobby. Alhoewel je er van alles vindt, zoals croissants, warme chocolade broodjes, vers fruit en zelfs wafels vond ik de kwaliteit wat tegenvallen. In tegenstelling tot wat ik in andere Hampton hotels zag, was de service hier wat minder goed.

Verder vind je nog ei, bacon en spek en kun je er terecht voor een cappuccino of andere koffie van de koffieautomaat. Ook wat betreft koude dranken was er voldoende aanbod.

Overzicht

Publicatie Datum

5 September 2019

Voordelen

- Goede prijs/kwaliteitsverhouding
- Locatie niet heel ver van meeste bezienswaardigheden in Parijs
- Mooie en sfeervolle lobby

Nadelen

- Buurt van het hotel voelde wat verlaten en onveilig aan
- Geen restaurant aanwezig in het hotel
- Ontbijtbuffet viel wat tegen

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hampton by Hilton Paris Clichy is dit jaar geopend en ligt niet heel ver van de meeste bezienswaardigheden in Parijs. De buurt voelde wat verlaten en onveilig aan, maar aan dit imago wordt gewerkt. Het hotel heeft een mooie en sfeervolle lobby en het personeel achter de receptie heeft me keurig geholpen met en aantal zaken zoals het zoeken van een restaurant. Het hotel heeft namelijk zelf geen restaurant.

De kamers in het hotel zien er mooi en modern uit, maar zijn wel erg klein. De badkamer viel helaas wat tegen, aangezien er geen regendouche aanwezig was en de douche zelf had wat vreemde kuren. Afgezien daarvan kan ik het hotel zeker aanraden. Als je voor minder dan € 100,- per nacht in dit hotel een kamer weet te reserveren heb je zeker een goede deal.

3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *