Review: First Class Lounge Xining Airport Terminal 2 – China8 min leestijd

Review First Class Lounge Xining Airport Terminal 2 – China

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Chinese stad Xining is een prima startpunt om het indrukwekkende Tibetaanse Hoogland te ontdekken. Vanuit hier kun je per trein doorreizen naar bijvoorbeeld Lhasa in Tibet. Maar in en rondom de stad is ook genoeg te doen. Na een aantal prachtige dagen in The Sebel Xining, vertrekken we naar Beijing. Vanwege de festiviteiten rondom 1 mei, lukte het ons niet om treinkaartjes te bemachtigen. Noodgedwongen boeken we een vlucht met China Eastern. In deze review nemen we je mee de First Class lounge in op de luchthaven van Xining Airport Terminal 2.

Xining Airport

Op ruim 30 minuten rijden vanaf het centrum van Xining, tref je het gelijknamige vliegveld. Er wordt op dit moment flink gebouwd aan een nieuw terminalgebouw. Onze vlucht naar Beijing Daxing (PKX) vertrekt vanuit Terminal 2.

De luchthaven van Xining

We worden netjes afgezet voor de ingang van de luchthaven en via deur 3 wandelen we het gebouw binnen. De terminal is niet zo groot. Er zijn wat winkeltjes en verder natuurlijk de check-in balies.

We vliegen vandaag Business Class met China Eastern, dus we maken gebruik van de speciale balies daarvoor. Nadat het inchecken is gelukt passeren we de versnelde veiligheidscontrole. Hier heb je toegang toe met een Business Class ticket. Na de veiligheidscontrole volgen weer winkeltjes en ook plekken om te eten en drinken. 

In het midden van het terminalgebouw van Xining Airport, kun je met een trap of lift omhoog waarna je hier de First Class Lounge aantreft op de derde verdieping.

Links de ingang van de First Class Lounge

Toegang tot de First Class Lounge Xining Airport

De First Class Lounge is toegankelijk voor alle reizigers. Passagiers in Business Class en frequent flyers van verschillende airlines krijgen kosteloos toegang tot deze lounge. 

Mocht je geen toegang hebben als Business Class passagier of frequent flyer programma deelnemer dan krijg je ook toegang met LoungeKey of Priority Pass. Een deel van ons reisgezelschap vliegt in Business Class met China Eastern en krijgt kosteloos toegang met dit ticket. Per ticket is er eenmaal toegang tot de lounge. Je kunt dus niet ook een gast kosteloos meenemen. Daarom maken we ook gebruik van de toegang die inbegrepen is bij de Priority Pass.

Review First Class Lounge

In deze review gaan we kort in op hoe de First Class Lounge er op deze luchthaven in Xining uitziet, maar ook wat je kunt verwachten van de service. We starten met hoe de lounge eruitziet. Op de derde verdieping vind je een compacte lounge met bij de entree de incheckbalie en het kleine buffet met snacks, maaltijden en drankjes. 

Hierna volgen twee zitgedeeltes die min of meer van elkaar gescheiden zijn. Bij de zitgedeeltes vind je banken die voorzien zijn van blauwe, oranje of roze kussentjes. De banken zitten prima, maar zijn verder niet bijzonder.

Tussen de banken staan tafeltjes. Vanuit de zitplekken kijk je uit op de omliggende gates en wachtruimte. We zien onze inkomende vlucht vanuit hier ook prima. 

Op verschillende plekken vind je in de wand stopcontacten. Helaas zijn deze op sommige plekken afgeplakt, wat daarvan de reden is, is onduidelijk.

In principe worden er geen mededelingen gedaan in de lounge. Je moet dus zelf in de gaten houden wanneer je vlucht gaat boarden. Dit is mogelijk door de tv-schermen in de gaten te houden die op enkele plekken in de lounge te vinden zijn. 

Schuin tegenover de incheckbalie tref je het toilet. Wat mij betreft is hier een kleine vernieuwing zeker op zijn plaats. De deuren werken niet goed meer en de ruimte van het zittoilet is wat versleten. 

Eten en drinken

Wat betreft de eet- en drinkfaciliteiten kunnen we kort zijn. Bij binnenkomst treft je links en rechts een buffet. Hierop staan bij aankomst nog enkele warmhoudbakken met onder andere rijstgerechten. Niet veel later worden deze weggehaald, ik vermoed omdat er later weer nieuwe gebracht worden. Er staan hier ook wat flesjes water.

Aan de andere kant staan enkele verpakte snacks. Het is niet bij alles duidelijk wat erin zit, dit in verband met de taal op de verpakking. 

Je treft hier ook drie drankautomaten aan:

  • 1 voor frisdranken,
  • 1 voor koud of warm water,
  • 1 voor koffieproducten.

Tevens is er nog een warmhoudplaatje met daarop twee potten thee te vinden.

Rechts van de receptie is nog een koelkast te vinden met ‘luxere’ dranken. Deze zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar. Ik vind het aanbod wat tegenvallen. Zeker omdat nagenoeg gelijk na onze aankomst alle warme gerechten werden weggehaald. Er bleven dus enkel wat verpakte snacks over. Aangezien ik hier rond 14.00 uur in de middag was, zouden er best nog warme maaltijden geserveerd mogen worden. 

Foto’s review First Class Lounge Xining Airport: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

1 June 2024

Voordelen

- Kleine en compacte lounge.
- Vriendelijke medewerkers.
- Centraal tussen alle gates gelegen.
- Rustige plek om te wachten op je vlucht.

Nadelen

- Geen douche. Toilet kan een opknapbeurt gebruiken.
- Ten tijde van mijn bezoek geen uitgebreide maaltijden.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De First Class Lounge op de luchthaven van Xining Airport is een compacte lounge. Vanuit de lounge overzie je een flink aantal gates en je hebt ook een beetje uitzicht op de start- en landingsbaan. In de lounge zijn verdeeld over de ruimte banken te vinden om hier rustig te wachten op je vlucht. Het ziet erop zich gezellig uit door de kleuren die gebruikt zijn. Aangezien de lounge niet zo heel groot is, is het ook een rustige plek om te wachten.
Je hoeft de lounge niet uit voor het toilet, dat is fijn. Wat mij wel tegenvalt is de kwaliteit van het eten. Het meeste dat er tijdens mijn bezoek is, zijn verpakte snacks. De warme maaltijden worden net na binnenkomst weggehaald. Daar kan ik dan ook niet op ingaan in deze review.

8 min leestijd">
2.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *