Oneworld alliantie gaat eigen lounges openen

Oneworld lounges

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oneworld is een alliantie van luchtvaartmaatschappijen dat op 1 februari 1999 is opgericht door American Airlines, British Airways, Cathay Pacific en Qantas. In de jaren hierna zijn er nog een groot aantal luchtvaartmaatschappijen toegevoegd aan deze alliantie. Dit jaar viert oneworld dat zij 20 jaar bestaan, waarbij er ook speciale oneworld lounges zullen komen op diverse luchthavens.

Oneworld leden

Oneworld lounges op diverse luchthavens wereldwijd

Het voordeel van een alliantie is dat passagiers die met de verschillende luchtvaartmaatschappijen reizen, gemakkelijk kunnen overstappen en gebruik maken van de diverse services. Daarnaast ontvangen zij de boarding passen tegelijk, kunnen zij de bagage volgen, updates ontvangen en eventueel betalen voor extra bagage. Voor Frequent Flyers is er nog een voordeel, namelijk het gebruik kunnen maken van de voordelen over de gehele alliantie.

In 2020 zal ook Royal Air Maroc worden toegevoegd als onderdeel van de alliantie. Fiji Airways zal volledig geimplementeerd worden als oneworld connect partner in de komende maanden. Hierdoor komt het totale netwerk op 1.100 bestemmingen in 180 landen.

Op dit moment is de alliantie in onderhandeling met de volgende luchthavens voor eigen lounges:

  • Beijing (China): op dit moment zijn zij bezig met het bekijken van opties voor het nieuwe Beijing Daxing vliegveld. Op dit moment vliegen 10 oneworld luchtvaartmaatschappijen naar deze bestemming met ongeveer 175 vluchten per week: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, S7 Airlines and SriLankan
  • Sao Paulo (Brazilië): op dit moment zijn zij bezig met het bekijken van opties voor binnenlandse, regionale en internationale bestemmingen vanuit terminal 3A. De opening voor deze nieuwe terminal staat gepland voor 2021. Dit is de thuishaven van LATAM, waarbij ook American Airlines, British Airways, Iberia en Qatar Airways naar deze bestemming vliegen.
  • London Heathrow (Verenigd Koninkrijk): dit is de grootste luchthaven in termen van connecties voor oneworld. Op dit moment worden er opties bekeken voor Terminal 3, waarbij er negen luchtvaartmaatschappijen uit deze alliantie vertrekken vanaf deze terminal. Daarnaast wordt er gekeken naar een verbeterde check-in, gezichtsherkenning en e-gates op deze luchthaven.
  • Frankfurt (Duitsland): Terminal 3 zal in 2023 open gaan, waarbij er 10 luchtvaartmaatschappijen uit de alliantie vliegen op deze Duitse luchthaven. Op dit moment worden er ongeveer 175 vluchten per week uitgevoerd door: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, JAL, LATAM, Qatar Airways, Royal Jordanian en S7.

Op dit moment is nog niet exact duidelijk waar de eerste lounge geopend zal worden, maar de verwachting is dat dit de komende maanden duidelijk gaat worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *