Merknaam Thalys sinds deze week nu echt verdwenen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De merknaam Thalys is sinds deze week helemaal verdwenen aangezien het bedrijf samen met Eurostar verder gaat onder de vlag van Eurostar. Twee jaar geleden werd al bekend dat Thalys en Eurostar samen zouden gaan.

Merknaam Thalys nu echt verdwenen

Sinds afgelopen zondag rijdt de trein van Amsterdam naar Parijs voor het eerst onder de naam van Eurostar. Een dag daarvoor heeft de trein namelijk de laatste rit gemaakt onder de naam van Thalys. Aan de merknaam Thalys komt hiermee dus een einde aangezien het bedrijf gefuseerd is met Eurostar. Bij een naamsverandering komt heel wat bij kijken. Zo moesten alle Thalys logo’s op de treinen worden vervangen van Eurostar logo’s. Er is trouwens ook een nieuw logo gemaakt. De Thalys treinen die trouwens afgelopen jaar nog allemaal een nieuwe huisstijl hebben gekregen blijven voorlopig nog rood. Op de tickets van Eurostar naar Parijs staat nu dan ook ‘treinkleur: rood’. Ook de Thalys website verwijst nu naar de website van Eurostar. Op de website van Eurostar kun je ook zitplaatsen wijzigen. Dit was voorheen niet mogelijk op de website van Thalys.

Thalys Eurostar
De merknaam Thalys is nu voorgoed verleden tijd. (Foto: InsideFlyer – Christian)

Als je binnenkort de trein neemt vanuit Nederland naar Parijs betekent het niet dat je ook daadwerkelijk in een rode voormalige Thalys trein komt te zitten. Thalys zat namelijk altijd al krap met materieel waardoor treinen soms vol waren of zelfs helemaal niet konden rijden. Dit terwijl Eurostar juist materieel over had. De nieuwe E320 treinstellen zijn slechts een paar jaar oud. Eurostar beschikt daarnaast ook nog over oudere Eurostar treinstellen. De nieuwe E320 toestellen kunnen ook in Nederland rijden. Hierdoor is het vanaf nu dus ook mogelijk om deze treinstellen in te zetten op de steeds drukker wordende route tussen Amsterdam en Parijs. De E320 treinstellen beschikken namelijk over maar liefst 16 rijtuigen.

Uitgelichte afbeelding: Christian – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *