MasterCard Black

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In dit artikel lees je alles over de MasterCard Black. Ik ga in op de voordelen tijdens het reizen en maak een vergelijking met American Express.

MasterCard Black & Travel

Bij de MasterCard Black krijg je een aantal voordelen die van pas kunnen komen tijdens het reizen. Bijna alle aankopen zijn een jaar lang verzekerd en de kaart biedt een doorlopende reisverzekering. Daarnaast krijg je toegang tot bijna 700 Airport Lounges door middel van een Priority Pass kaart. De diensten die bij de MasterCard Black horen zijn de MasterCard Global Service, MasterCard Hotelservice en de MasterCard Concierge Service. MasterCard Global Service houdt in dat je een beroep kunt doen op een wereldwijd netwerk van gratis telefoonnummers. MasterCard Hotelservice houdt in dat je een hotelkamer telefonisch kunt reserveren. De voordelen die hierbij komen zijn dat je niet gebonden bent aan een vaste inchecktijd en dat je kosteloos kunt annuleren. MasterCard Conciërge Service houdt in dat er 24 uur per dag een persoonlijke assistent is. Deze kan bijvoorbeeld een vliegticket, huurauto of hotel reserveren. Mocht je andere vragen hebben, dan kun je hier ook bij terecht. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een ticket voor een evenement tijdens een reis, dan kan de Conciërge Service dit voor je boeken. Er zitten geen extra kosten aan het gebruik van deze service. Met de MasterCard Black betaal je 1.5% koersopslag voor EU landen zonder Euro en voor landen buiten EU. Voor geldopname uit een automaat betaal je 4% bij debetsaldo en 1% met een maximum van €1,50 bij een positief saldo. Als je binnen 21 dagen het openstaande saldo voldoet betaal je geen rente. Bij een niet volledige betaling van het openstaande saldo betaal je 2% aan een boete. card-black

MasterCard Black t.o.v. American Express Gold

Naast de MasterCard Black kaarten zijn er natuurlijk ook de kaarten van American Express. Het aanbod van services van de MasterCard Black is vergelijkbaar aan die van een American Express Gold kaart. AMEX bied een Gold en een Gold Premium cover kaart aan, wat inhoudt dat je bij de laatste meer voordelen krijgt en een uitgebreidere verzekeringen. Hieronder kun je een uiteenzetting vinden van de drie verschillende kaarten. Alles over de American Express kaarten vindt je hier en hier. Info over de Flying Blue American Express kaarten, die ook veel voordelen bieden voor de Nederlandse reiziger vind je hier – een artikel dat de verschillen tussen de verschillende ‘kleuren’ uitlegt (klik) en hier – een artikel dat zich toespits op de FB AMEX Gold kaart (klik). De FBAMEX heeft andere voorwaarden en ook andere voordelen, vergelijk ze eens.

MasterCard Black

Loungetoegang: Priority Pass

Reisverzekering: Ja, uitgebreid

Spaarprogramma: Nee

Kaartbijdrage per jaar: €204,-

Extra kaart: €124,- 

Welkomstbonus: €50,-

Aanvragen kan via deze link.

American Express Gold

Loungetoegang: Lounge Club (2x toegang)

Reisverzekering: Nee

Spaarprogramma: Ja, gratis Membership Rewards

Kaartbijdrage per jaar: €150,-

Extra kaart:  3 gratis kaarten

Welkomstbonus: Eerste jaar gratis + 10.000 Membership Rewards*

Aanvragen kan via deze link.

American Express Gold met Premium cover

Loungetoegang: Lounge Club (4x toegang)

Reisverzekering: Ja, uitgebreid

Spaarprogramma: Ja, gratis Membership Rewards

Kaartbijdrage per jaar: €250,-

Extra kaart:  3 gratis kaarten

Welkomstbonus: Eerste jaar gratis + 10.000 Membership Rewards*

Aanvragen kan via deze link.

* Na besteding van €1000,- in de eerste drie maanden. ** De aanvraag doe je bij ICS/American Express en is niet inzichtelijk voor ons wegens privacyredenen.

MasterCard Black aanvragen

De MasterCard kun je aanvragen via deze link. Tijdelijk krijg je €50,- cadeau om te besteden met de MasterCard Black. De aanvraag doe je bij International Card Services (ICS) en is niet inzichtelijk voor ons.

InsideFlyer is niet verbonden aan ICS, MasterCard of American Express. We doen ons best om juiste informatie te delen, maar doe ook altijd zelf onderzoek naar relevante voorwaarden en beslis zelf of je de kaart aan wilt vragen.  De auteur van dit artikel kan een vergoeding krijgen in de vorm van Membership Rewards als je een AMEX kaart aanvraagt.

Reacties

 1. HaikoW zegt

  Denk dat de verzekeringen van de Mastercard Black ietwat onderbelicht zijn:
  – Reisverzekering ook geldig als de reis niet met de kaart betaald is
  – Autoverzekering voor huurauto inbegrepen (tot 50K cataloguswaarde)
  – Bagage verlaat: Amex betaalt 150 EUR, MC betaalt 500 EUR
  – Eigen risico Amex: 100 EUR, MC 25-125 EUR
  – Maximum bedrag aankoopbescherming Amex: 1400 EUR, MC 3000 EUR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *