Lufthansa neemt definitief afscheid van 15 A320s

Airbus A320 in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa Group)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Duitse nationale carrier Lufthansa neemt afscheid van vijftien toestellen. De airline heeft hiervoor een bedrijf gevonden dat de toestellen uit elkaar zal halen. Het gaat om maar liefst 15 A320-200 toestellen. Het Vlaamse bedrijf dat Lufthansa hiervoor inzet heeft eerder al Duitse Airbus A340 vliegtuigen gerecycled. De komende tijd vliegt Lufthansa de verouderde A320s naar België.

Lufthansa A320

De Airbus A320 toestellen die straks uit elkaar gehaald zullen worden hebben natuurlijk al flink wat vlieguren gemaakt. De eerste A320 die men in Oostende ontving is 29 jaar oud en maakte meer dan 50.000 vluchten. Dit toestel met registratie D-AIPW vloog onder de vlag van zowel Germanwings en Eurowings als Lufthansa zelf. Momenteel staat het toestel in opslag bij het Belgische bedrijf Aerocircular. Naast de afgesproken 15 toestellen komen er mogelijk nog extra toestellen bij. Lufthansa koopt namelijk soms oudere toestellen op voor onderdelen. Deze onderdelen komen in de voorraad om een defect aan een ander toestel te verhelpen.

Een toestel van Lufthansa wordt gedemonteerd (Bron: Lufthansa Group)

Aerocircular verwacht eind volgende maand nog een A320 van Lufthansa te ontvangen. Op diverse vliegvelden in Duitsland is het Belgische bedrijf ook al vliegtuigen van Lufthansa Group aan het demonteren.

Recycling

Het is de bedoeling zoveel mogelijk onderdelen en materialen die vrijkomen te kunnen hergebruiken. Deze materialen dienen dan voor de productie van nieuwe producten. Als dat niet kan dan zal het materiaal op een verantwoorde wijze verwerkt worden.

Lufthansa wil de afgedankt vliegtuigen ‘upcyclen’. Dit betekent dat oude materialen weer een nieuw leven krijgen als nuttig gebruiksvoorwerp. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tassen, portemonnees en zelfs meubilair. Zo kun je vanaf € 1.399 een koffietafeltje aanschaffen, gemaakt van de vleugel van een Airbus A340.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *