KLM voorlopig niet naar Sint Maarten

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De dienstregeling van nagenoeg alle airlines is momenteel aan verandering onderhevig als gevolg van de vele reisbeperkingen door het coronavirus. Ook voor KLM betekent dit dat het aantal bestemmingen flink minder is dan gebruikelijk. Veel bestemmingen zijn tijdelijk niet bereikbaar vanuit Schiphol. KLM maakt via een schemawijziging bekend dat de maatschappij voorlopig nog niet naar Sint Maarten zal vliegen.

Sint Maarten

Ook het Caribische eiland Sint Maarten is getroffen door het coronavirus. Daarom besloot het openbaar bestuur van het eiland vorige maand al om alle vluchten vanuit de Verenigde Staten en Europa te weren. Afgelopen week is zelfs besloten om de grens tussen het Franse (Saint Martin) en het Nederlandse gedeelte te sluiten. Zo hoopt men de verspreiding nog verder tegen te gaan.

Ook Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao voerden al eerder reisbeperkingen of zelfs een volledig verbod op buitenlands toerisme in. Bedrijven die afhankelijk zijn van het toerisme worden flink getroffen. Daarbij moet gezegd worden dat de beperking van de verspreiding van het Coronavirus natuurlijk zwaar weegt. Voor sommige eilanden is het nog wel toegestaan om gestrande toeristen op te halen.

Strand van Maho te Sint Maarten (Bron: Unsplash / Rajvinder singh)
Strand van Maho te Sint Maarten (Bron: Unsplash / Rajvinder singh)

KLM

Voor KLM betekende dit al snel dat de vluchten naar dit eiland onmogelijk waren. Dit zou in ieder geval tot 5 mei 2020 het geval zijn. Later was sprake van juni. Nu is duidelijk geworden via een voorlopige schemawijziging dat dit weer met een maand verlengd wordt naar 5 juli 2020. Daarmee wordt nu gesuggereerd dat er in juli weer mogelijkheden zijn om naar het Caribische eiland te vliegen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dan geldende maatregelen van de lokale overheid.

Op de website van KLM is momenteel echter nog wel een rechtstreekste vlucht naar het eiland (SXM) te vinden op 14 juni 2020. Daarvoor staat nu een Airbus A330-200 toestel van KLM ingepland. Diezelfde dag wordt ook een vlucht via Parijs (CDG) aangeboden met de Airbus A340-300 van Air France. De prijzen liggen allemaal rond de € 530 voor een retourvlucht. Vanaf 10 juli lijken de prijzen te verdubbelen naar meer dan € 1.000 voor een retourvlucht. Vanaf 15 augustus gaan de prijzen weer omlaag. Een en ander is natuurlijk onderhevig aan last minute wijzigingen.

Een Airbus A330 van KLM nadert de luchthaven van Sint Maarten (Bron: Flickr / Neuwieser)
Een Airbus A330 van KLM nadert de luchthaven van Sint Maarten (Bron: Flickr / Neuwieser)

Reacties

  1. Robert zegt

    Quote: “Dit zou in ieder geval tot 5 mei 2020 het geval zijn. Nu is duidelijk geworden via een voorlopige schemawijziging dat dit met een maand verlengt wordt naar 5 juli 2020.”

    5-5 tot 5-7 is toch echt 2 maanden bij mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *