KLM Verlaagt Bagagetoelage Elites

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Toen KLM een tijd geleden een toeslag invoerde voor ruimbagage op de meeste Europese vluchten, werd de toelage van 2 stuks voor Flying Blue en Skyteam Elite leden behouden. Het lijkt erop dat dit veranderd is en Elite leden voortaan nog maar één bagagestuk kostenloos mogen meenemen binnen Europa.

 

KLM Bagage
De nieuwe bagagetoelage volgens de KLM site
KLM Bagage
Screenshot van de toelage in oktober toen er nog geen onderscheid werd gemaakt

De bagagecalculator (klik) laat deze verandering nog niet zien maar KLM heeft aan mij bevestigd dat deze binnenkort wordt aangepast.

Vluchten naar Armenië, Georgië, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland blijven hiervan uitgezonderd. Voor intercontinentale vluchten verandert er niets.

Deze reductie van bagagetoelage is een verdere devaluatie van het product binnen Europa en een klap in het gezicht van trouwe klanten. Vooral omdat deze verandering totaal niet gecommuniceerd is naar passagiers. Binnen Europa moet KLM competitief blijven met low cost carriers, maar door de voordelen voor de loyale passagiers te verminderen wordt KLM zelfs minder aantrekkelijk.

Reacties

 1. Peter zegt

  Tevens reactie op stoel toewijzing voor Elites;

  Dat KLM over het gehele product de kaasschaaf haalt (of de salami tactiek toepast), is in mijn optiek hun goed recht; er dient immers bezuinigd te worden en daarmee hopelijk ergens wat te verdienen.
  Wat mij ernstig zorgen baart en mateloos irriteert is de enorm snelle devaluatie van de Elite leden (met name Gold en Plat) en de hierbij gepaarde totale minachting van deze groep.
  KLM zou deze leden moeten koesteren, pamperen en ervoor zorgen dat deze leden de ambassadeurs van het KLM product worden en voornamelijk blijven.

  • The Flying Dutchboy zegt

   Natuurlijk moet er bezuinigd worden maar tegelijkertijd maak je het product minder aantrekkelijk. Waarschijnlijk zullen de meeste reizigers op prijs kiezen, maar als je daadwerkelijk een KLM 777 vlucht met een Emirates A380 vergelijkt op inbegrepen service en comfort dan snap ik wel waarom KLM wordt overgeslagen.
   Ik ben het er ook zeker mee eens dat Elite voordelen behouden moeten worden. Die passagiers zijn erg belangrijk voor een bedrijf. Ook stilzwijgend iets reduceren vind ik niet kunnen.

 2. HaikoW zegt

  Zelf vind ik het verdwijnen van deze perk jammer. De enige keren dat ik hiervan perk gebruik maakte was overigens tijdens onze zomervakanties.

  De tijd dat ik vanwege een FF programma voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij koos is al een paar jaar voorbij, als je dit weer leest (geen communicatie, geen uitzondering voor platinum) vraag je je af wat voor waarde de luchtvaartmaatschappijen aan hun frequent flyers hechten.

 3. Stormbreaker zegt

  De titel dekt de lading niet, het is niet toelage maar toelaten.

  Het is alleen maar verder uitkleden. Maar dat moet de KLM zelf maar regelen cq. bepalen. De royale tijd is immers voorbij, maar als het ze weer voor de wind gaat lijkt het me goed als ze de consument ook weer wat terug geven.
  Ik ben blij dat KLM niet voor de A380’s kiest. Die kisten kosten enorm veel geld. In plaats daarvan kiest de KLM, heel handig net als de Japanse airlines, voor de B787. Ik vind wel dat ze iets voorbarig waren met het aantal 787-9’s, ze hadden beter meteen meer 787-10’s kunnen orderen. Maar The Flying Dutchboy zal hierover wel meer weten.

 4. Denzi zegt

  Ook jammer van de communicatie. Ik had het idee dat dit een perk was die niet frequent werd gebruikt maar wanneer die werd gebruikt wel een leuke pro was voor de FF. Er word zo wel redelijk veel uitgekleed inderdaad

 5. Max zegt

  KLM vertelde me net via Twitter dat de limiet van 2 stuks voor Elites wél behouden is.

  Ze hebben geen weet van een verlaging en verwijzen me naar de bagage calculator en de pagina over de voordelen van Gold / Platinum.

   • Denzi zegt

    Ik heb gisteren een aantal tickets geboekt (AMS – IST, AMS – London) en bij beide heb ik volgens de KLM site nog recht op twee stukken. Vorige week ticket naar PRG en ook daar 2 stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *