KLM verhoogt tijdelijk de toeslag voor ruimbagage1 min leestijd

KLM voegt de Augmented Reality handbagage check aan nog een app toe.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij KLM en partner Air France verhogen tijdelijk de toeslag voor alle ruimbagage. Het gaat daarbij om een tijdelijke toeslag gedurende het hoogseizoen.

KLM en Air France toeslag ruimbagage

De toeslag voor ruimbagage geldt voor bijna alle reizen met vertrek tussen 16 december 2023 en 8 januari 2024. De verhoging is €5 per enkele reis. De verhoging is van toepassing voor de aanschaf van het eerste stuk ruimbagage, het tweede stuk, het derde stuk en eventuele volgende stukken bagage. De toeslag is van toepassing op alle vluchten van KLM en Air France, met uitzondering van vluchten naar trans-Atlantische bestemmingen. Reis je bijvoorbeeld naar Las Vegas, dan is de hoogseizoentoeslag dus niet van toepassing.

Heb je een Flying Blue elite-status, dan mag je altijd een stuk ingecheckte bagage gratis meenemen. Dat voordeel is ook van toepassing voor SkyTeam Elite- en Elite Plus-passagiers. Ben je een Flying Blue Explorer lid, dan ontvang je 10% korting op je eerste stuk ruimbagage. Dat voordeel is van toepassing als je reist op een Air France of KLM-marketed of uitgevoerde vlucht.

KLM toeslag ruimbagage B737-700

Heb je een ticket als onderdeel van een groepsboeking, dan blijven de tarieven en regels rondom de aankoop van de ruimbagage ongewijzigd. Dan moet de gehele groep wel gekozen hebben voor de aanschaf van het eerste stuk bagage. Als een individuele passagier uit een groep een eerste stuk ruimbagage wil meenemen, dan is de €5 toeslag wel van toepassing.

Het is niet de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappijen een tijdelijke toeslag voor ruimbagage invoeren. In het verleden is dat ook al meerdere keren het geval geweest.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “KLM VERHOOGT TIJDELIJK DE TOESLAG VOOR RUIMBAGAGE”

  “Luchtvaartmaatschappij KLM en partner Air France verhogen tijdelijk de toeslag voor alle ruimbagage.”

  “Het gaat daarbij om een tijdelijke toeslag”

  Hmm . . . leg het voor alle duidelijkheid nog een keer uit: betreft het hier soms een tijdelijke toeslag?

  Overigens is die toeslag gewoon een manier om passagiers die met de Kerst met koffers vol cadeaus op reis gaan even te flessen. Ordinaire geldklopperij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *