Hyatt Regency Dubai Creek Heights [NL]

Pool

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een recente reis naar de Verenigde Arabische Emiraten besloot ik al mijn hotelboekingen te maken bij Hyatt. Hyatt is namelijk relatief goed vertegenwoordigd in de Verenigde Arabische Emiraten en er liep op dat moment een goede promoties. Mijn keus viel onder andere op een van de nieuwste Hyatt hotels, het Hyatt Regency Dubai Creek Heights. Het is een groot hotel met 464 kamers (inclusief 76 suites) dat pas sinds maart 2015 geopend is. Hoe ik dit hotel heb ervaren lees je hieronder.

Hyatt Regency Dubai Creek Heights
Hyatt Regency Dubai Creek Heights

Locatie

Momenteel heeft Hyatt 6 hotels in Dubai, en een 7e hotel is in ontwikkeling. Dat is het nog niet officieel bekend gemaakte Hyatt Dubai Palm hotel, dat waarschijnlijk zal medio 2016 zal openen als een Park Hyatt. Naast Dubai heeft Hyatt ook nog twee hotels in Abu Dhabi en er is er daar nog een hotel in aanbouw; het Grand Hyatt Abu Dhabi vlakbij de Etihad torens op Corniche. Naar verwachting zal dit hotel begin 2016 openen. Genoeg keus dus.

Alle Hyatt hotels bevinden zich rondom de Dubai Creek. Dit kan een nadeel zijn als je specifiek op zoekt bent naar een Hyatt hotel nabij het nieuwere deel van Dubai rond de Marina en Jebel Ali. De Hyatt hotels zijn wel gunstig gelegen als je op zoek bent naar een hotel in of nabij het historische deel van Dubai of nabij Dubai International airport (DXB).

Zoals aangegeven besloot ik te verblijven in het nieuwe Hyatt Regency Dubai Creek Heights hotel. Vanuit het hotel had ik zicht op de luchthaven van Dubai en het duurdere Park Hyatt Dubai, allebei gelegen aan de andere kant van de Creek. Het Grand Hyatt Dubai is dichterbij, dat ligt op slechts 2 minuten rijden van het Hyatt Regenecu Dubai Creek. Het metro station van Dubai Health Care City (groene lijn) ligt op 8-10 minuten lopen van het hotel. De metro ligt feitelijk tegenover het hotel, maar er wordt ook in dit deel van Dubai voorlopig nog druk gebouwd en daarom moest ik telkens om de bouwplaats heenlopen om bij de metro te komen. Anders was het max. 5 minuten lopen geweest. Tijdens mijn verblijf had ik geen last van de bouwwerkzaamheden, maar ik sliep wel op de 33e verdieping dus wellicht is het anders bij de kamers op de lagere verdiepingen.

Vlakbij het hotel is er een restaurant van Domino’s pizza, een Starbucks en een Subway en wat andere kleinere restaurants. De rest van het gebied rond het hotel is vooral overdag druk bezocht vanwege de vele kantoren en banken. ’s Avonds was er in de directe omgeving echter niks te doen. De Wafi mall ligt aan de andere kant van het metrostation. Verwacht een reistijd van circa 45 minuten per metro enkele reis om het nieuwere deel Dubai te bereiken waar veel meer te beleven is (Dubai Marina, Dubai mall). Voor het opzoeken van uitgaansvertier ’s avonds moet je hier dus niet zijn.

Frontside

Check-in

Wij kwamen met de taxi vanuit het oude, weinig inspirerende, Hyatt Regency Dubai hotel in het Deira district. Naar het Hyatt Regency Dubai Creek hotel was het slechts een ritje van 15 minuten. Rond 11.00 uur stonden wij voor de deur, onze bagage werd netjes aangenomen en wij liepen de enorme lounge binnen op zoek naar de receptie. De receptie is gelegen links tegenover het restaurant Market 24. Wij liepen een paar trappen omhoog en zonder te wachten werden wij snel en vriendelijk geholpen.

LobbyLobby

Toen het duidelijk was dat wij de Diamond status hadden bij Hyatt ging de medewerkster snel bellen en daarna kregen wij meteen een escorte aangeboden naar de 30e verdieping waar de schitterende Regency Club Lounge is gelegen. Voor de ingang naar de Club Lounge is een speciale wachtruimte gecreëerd voor het inchecken van gasten van suites, clubkamers en gasten met de Diamond status bij Hyatt.

Club lounge

Wij kregen meteen iets te drinken aangebonden want onze kamer was nog niet klaar. Dat was geen punt, we hadden er ook niet op gerekend dat de kamer al klaar zou zijn want het was nog vroeg. De zeer vriendelijke assistent front office manager bracht naast de drankjes wat chocolade en ging aan de slag met het gebruikelijk papierwerk. Op dat moment kwam ook al de front office manager aangelopen, en na een kort gesprekje en de overhandiging van zijn visitekaartje kregen wij te horen dat wij als gevolg van de inzet van een Diamond suite upgrade niet de regulier Regency suite kregen. Nee, men had besloten ons te upgraden naar nog een ruimere Emiri suite met 2 slaapkamers! Wow, we hadden de kamer nog niet gezien maar het beloofde veel goeds. Het duurde nog 15 minuten maar dat was voor ons geen probleem 🙂

Kamer

Toen de kamer gereed was gingen wij met de aparte lift naar de 33e verdieping. De gang op de 33e was een beetje saai maar achter de kamerdeur zag het er gelukkig beter uit. De suite had een oppervlak van 113m2 en was voorzien van een grote woonkamer met ruime loungebank en een apart eetgedeelte.

In de suite hadden wij verder de beschikking over een apart gastentoilet, een ruime slaapkamer met twee aparte bedden en een hoofdslaapkamer met een groot bed. Iedere slaapkamer had de beschikking over een ruime badkamer met ligbad, douche en toilet. De hoofdslaapkamer had ook nog een inloopkast. Een leuke gadget was het entertainment systeem met in iedere kamer een 55″ Sony LCD tv met minimaal 70 zenders. Maar ook de in de spiegel ingebouwde tv in de badkamer was leuk om te gebruiken. Verder had de Emiri suite in iedere kamer een individuele touchscreen bediening van de verlichting en de (zeer stille) airconditioning, een minibar met snacks en frisdranken (geen alcohol) die elke dag kosteloos weer werd gevuld. De kamers hadden geen balkon, maar dat hebben wij niet gemist. In plaats van gordijnen hadden de kamers schuifdeuren voor de ramen. Het was goed donker in de kamers en van geluiden van buiten hebben wij niets meegekregen. De schoonmaak was twee keer per dag en wij hadden steeds meer schone handdoeken op de kamer liggen dan in een gemiddelde Hema vestiging verkrijgbaar is..

Faciliteiten

Het is een groot hotel dat beschikt over 476 kamers, echter slechts in een van de torens van het hotel zijn de hotelkamers te vinden. De rechtertoren met aan de voorzijde het Hyatt teken op het dak is namelijk een appartementen complex waarin woningen zijn gemaakt welke te koop zijn. Op een dag had ik een rondleiding door deze 2e toren, en de woningen in deze toren bleken min of meer dezelfde inrichting te hebben als de hotelkamers. Er is een apart (klein) zwembad en aparte gym aanwezig voor de eigenaren. De appartementen in de 2e toren kunnen ook gehuurd worden voor langere duur via de receptie van het hotel. Van wat ik kon zien waren veel appartementen nog niet verkocht, niet verwonderlijk gezien de absurde vraagprijzen.

Voor de hotel gasten die op verdieping 30 en hoger verbleven waren er twee aparte snelle liften beschikbaar. Deze liften ging direct vanaf de hotelreceptie op de begane grond naar verdieping 30 en hoger en dat zonder wachttijden. Op de 34e en 35e verdieping waren er nog twee aparte penthouses van ieder 1200m2 aanwezig. Ik heb ook deze penthouses bezocht op uitnodiging van het hotelmanagement en ik kan niet anders zeggen dat ze indrukwekkend zijn. Ik heb foto’s gemaakt, ik kan deze foto’s op verzoek posten.

Het hotel beschikt over een mooi zwembad met een aparte overdekte jacuzzi. Verder is een buitenbar aanwezig waar gasten naast de gebruikelijke drankjes ook sandwiches en enkele warme gerechten kunnen bestellen. De prijzen van de bar zijn op het het gebruikelijke Hyatt niveau, maar gelukkig wel van zeer goede kwaliteit. De service bij het zwembad was goed, gedurende de dag kwam men af en toe ook langs met koude handdoekjes. Dat was zeer prettig omdat de temperatuur tijdens onze aanwezigheid begin mei al tegen de 40 graden Celsius liep.

Het hotel was tijdens ons verblijf zeker niet volgeboekt, toch waren de stoelen rondom het zwembad vaak allemaal al bezet. Tijdens piekdagen kan ik mij daarom voorstellen dat niet iedereen rond het zwembad kan liggen of zitten. Binnen was er bij het zwembad nog een ruime douche- en kleedruimte en aan de andere kant van de gang een ruime kinderclub. De kinderclub was dagelijks open tussen 10.00 en 19.00 uur waarbij er personeel aanwezig was om de kinderen gratis te vermaken. Verder was er op dezelfde verdieping nog een moderne en ruim opgezette gym aanwezig. Ik heb er een paar keer gesport maar zag er nooit een gast lopen. De apparatuur was van de laatste generatie Technogym en voorzien van allerlei snufjes.

Naast de gym is ook de hotelspa gelegen, echter hiervan hebben wij geen gebruik gemaakt. De prijzen voor de behandelingen waren nogal pittig, voor EUR 125 per uur had ik weinig trek in een massage. Overal in het hotel en buiten bij het zwembad was (gratis) wifi aanwezig, de internetsnelheid was voldoende snel.

De laatste avond hebben wij gegeten in het Sufra restaurant op de begane grond, de kwaliteit van het eten was zeer goed. De kaart bestond uit mediteraanse gerechten, kinderen eten gratis in het hotel. Wij vonden het interieur erg geslaagd.

Op de begane grond is ook nog een ander restaurant, Market24. De formule is dat gasten allen gerechten kunnen afhalen maar ook kunnen gebruiken restaurant. Het assortiment bestaat voornamelijk uit sandwiches, pizza’s, salades, soep en hamburgers. Op een dag wilde we snel wat eten en ik bestelde iets dat toevallig niet op de kaart stond. Zonder vragen kregen wij echter het gerecht binnen afzienbare tijd op tafel. Het personeel is zeer flexibel dus. Er was ook nog een 3e restaurant in het hotel, echter toen wij er waren was het nog gesloten. LaTablita zal Mexicaans eten serveren. Wij hebben telkens ons ontbijt genuttigd in de Club Lounge, over de kwaliteit van het ontbijt op de begane grond kan ik derhalve niets zeggen.

Club Lounge

Op de 30e verdieping is de grote Regency Club Lounge gevestigd, waarschijnlijk de grootste Regency Club die ik tot nu toe heb gezien. De openingstijden waren dagelijks van 07.00 tot 22.30 uur. Iedere morgen wordt het ontbijt geserveerd voor gasten van de suites, de clubkamers en natuurlijk Diamond leden van het Hyatt gold passport programma. Bijna iedere ochtend waren wij de enige gasten en toch stond er iedere ochtend een uitgebreid buffet voor ons gereed. Op een ochtend vroegen wij waarom ze ons toch niet naar beneden stuurden voor het ontbijt want het was toch veel werk om alles alleen voor ons open te houden. Men zei dat er een keer een gast (Diamond lid) had geklaagd dat de club lounge gesloten was voor het ontbijt tijdens een periode van lage bezetting in het hotel. De gast heeft geëist dat de club lounge weer geopend zou worden. Sindsdien heeft men besloten de Club Lounge iedere dag te openen, ook bij een lage bezetting.

Het aanbod van het ontbijt was telkens zeer goed en van hoge kwaliteit. Iedere dag voldoende soorten vers brood, vers fruit en verse fruitsappen. En de eieren werden op verzoek klaargemaakt door de aanwezige chefkok.

Gedurende de dag blijft de lounge open en kan men koffie, thee en frisdranken pakken. Ook liggen er dan snacks en enkele losse fruitsoorten. In de avonduren van 18.00 uur tot 20.30 uur stonden er steeds 2 soorten witte- en 2 soorten rode wijn, prosecco en 2 soorten bier voor de gasten klaar. De open bar bestond verder uit wat soorten rum, whiskey en gin. Verder stonden er daarbij gezonde snacks, salades, diverse kaassoorten, diverse soorten brood, vers gesneden fruit en 2 warme snacks.

De catering in de club lounge was ook in de avonduren van zeer goede kwaliteit, de was bediening telkens zeer correct en het was er nooit echt heel druk.

Boeking

Het hotel is momenteel een categorie 3 hotel. Indien je wilt boeken op basis van punten dan kost het 12.000 punten per nacht (geen lokale belasting is verschuldigd in dat geval). Alternatief is een boeking waarbij deels in punten en deels contanten voldaan moet worden (6.000 punten en USD 75 plus 20% lokale belasting).  Ik maakte in 1e instantie een boeking voor 5 nachten op basis van punten en cash. Door de goede upgrade naar de Emiri suite heb ik nog een extra nacht geboekt voor AED 650 plus tax en de 7e nacht boekte ik voor nogmaals 12.000 punten (de prijs voor die ene nacht was toen AED 900 plus tax).

Conclusie

Overal waren we zeer tevreden met de kamer en de voorzieningen in het hotel. Er is in Dubai een enorm aanbod aan hotels en de aanwas van nieuwe hotels stop voorlopig nog niet. Er is veel concurrentie dus op de hotelmarkt in Dubai, maar het Hyatt Regency Dubai Creek hotel kan zich goed staande houden, ondanks de wellicht wat mindere locatie.

De emiri suite was prachtig en vooral door toepassing van de DSU ook boven verwachting. De faciliteiten in het hotel zijn op het niveau van een 5-sterren hotel en met name het personeel was telkens zeer vriendelijk! Op diverse momenten werden wij verrast op een positieve manier. De tarieven zijn zeker in het voor- en naseizoen over het algemeen zeer schappelijk. Als je op zoek bent naar een nieuw (Hyatt) hotel nabij de luchthaven van Dubai waarbij de aanwezigheid van avondvertier in de nabijheid niet belangrijk is dan is het Hyatt Regency Dubai Creek zeker het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *