Hilton Sorrento Palace

Hilton Sorrento Palace

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Hilton Sorrento Palace heeft het allemaal. Vanuit vrijwel alle kamers heb je een schitterend uitzicht op de baai van Napels en schattig Sorrento. Naast een (zeer) groot buitenzwembad, kun je ook overdekt je baantjes trekken.. De kamers zijn ruim, net als de tuin en het Piazza Tasso in het hartje van de stad is op loopafstand van het hotel.

Hilton Sorrento Palace Hilton Sorrento Palace

Met een SunnyCars huurauto tuf ik vanuit de luchthaven van Napels naar Sorrento. Mijn partner is al een aantal nachten in het hotel aanwezig in verband met een congres. De auto kan op een privé parkeerterrein gezet worden en vanaf deze zanderige vlakte is het een steile klim naar de lobby van het hotel. De lobby is enorm en geheel uit marmer opgetrokken. De vriendelijke receptionist registreert direct mijn gegevens en voegt deze ijverig toe aan de reservering die reeds voor mijn partner loopt. Ik ontvang een eigen keycard en kan in no-time naar de kamer.

Hilton Sorrento Palace

Hilton Sorrento Palace

Hilton Sorrento Palace

Hilton Sorrento Palace

De kamer is ruim en licht en heeft een aangrenzend terras. Voor onze kleine meid, die ons op deze trip vergezeld, staat een prima extra bed reeds gereed. Een klein bureau met moderne stoel in de stijl van de open kledingkast behoort tot de basisinrichting van dit tijdelijke verblijf. Of ik die open kast nu zo’n aanrader vind? Persoonlijk vind ik een beetje een rommelige indruk in de kamer maken. Bovendien neemt de kast een tamelijk dominate plaats in de ruimte in. Een exemplaar met deuren en niet direct aan mijn voeteneind van het bed, had mijn voorkeur gehad.

Het terras is bijna net zo groot als de kamer en heeft drie gietijzen stoelen. Aangezien de kast open is, hoef ik niet lang te zoeken om tot de conclusie te komen dat er geen kussen zijns. Om blaren op de billen te voorkomen gebruiken we de extra hoofdkussen voor het tuinmeubilair. Want ik kan je verzekeren: gietijzeren stoelen in de bloedhete zon (30 graden en meer) in combinatie met enkel badkledij is geen fijne combinatie.

De badkamer heeft een douche in de badkuip, waardoor na elke douchebeurt de halve badkamer blank staat.

Hilton Sorrento Palace Hilton Sorrento Palace
Terwijl vriendlief een presentatie in de grote zaal geeft, netwerkt en trainingen bijwoont, spenderen onze kleine meid en ik onze tijd in en om het zwembad. Voor wie zijn tijd op een andere manier door wil brengen, het hotel beschikt tevens over een tennisbaan, tafeltennis, een fitnessruimte, een solarium en voor de kleintjes een speeltuin en een Kids Club.

Hilton Sorrento Palace
’s Avonds dineren we in de buitenlucht op het terras van het hotel. Keurige bediening en heerlijk eten. Het ontbijt kan in de ontbijtzaal of op het terras genuttigd worden. Er is volop keus en mijn persoonlijke pluspunt voor dit buffet; échte verse jus d’orange in plaats van sinaasappelsap uit een pak of een dubieuze variant van ‘sinaswater’.

Valt er dan niets tegen, behalve de kledingkast en de douche? Jawel: een absolute no-go anno 2015 is het feit dat de WiFi niet gratis is. Gelukkig was deze service voor de congresgangers en bijbehorende partners afgekocht. Heb je niet dit geluk, reken dan op ongeveer € 10,- per dag.

Conclusie

Klein detail, voor wie het nog niet had opgemerkt, dit hotel ligt niet aan/bij het strand. Voor een paar dagen vond ik het een fijne plek om te vertoeven, wat mij betreft een aanrader in zijn klasse.

Overzicht

Publicatie Datum

12 June 2015

Voordelen

Hotel met veel faciliteiten
Ruime kamers
Schitterend uitzicht

Nadelen

Geen gratis Wi-Fi

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een goed hotel waar business en leisure gemakkelijk en gemoedelijk hand in hand gaan.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *