High speed internet bij Finnair binnen Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Finnair biedt vanaf deze maand high-speed internet aan op haar narrow-body Airbus vloot die binnen Europa vliegt. Hiervoor is de Oneworld maatschappij een samenwerking aangegaan met communicatiebedrijf Viasat. 6 Airbus kisten zijn al uitgerust met de ontvangers, en aan het einde van de zomer zouden dit er 20 moeten zijn. De hele vloot is naar verwachting aan het einde van de zomer 2019 uitgerust. De nieuwe technologie zorgt voor ‘gate-to-gate’ internet. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat je boven 10.000 voet bent. Daarnaast claimt Finnair dat het mogelijk is om video te streamen. Dit ligt boven land natuurlijk wat makkelijk vergeleken met vliegtuigen die van satellieten afhankelijk zijn. Daarom zijn er wat gelimiteerde gebieden; bijvoorbeeld de Noordzee, de Baltische staten en (Wit-)Rusland.

Finnair cabin attendant and pilot

Naast toegang tot internet heeft Finnair ook het ‘Nordic Sky Portal’ waar alle passagiers gratis toegang toe hebben. Hier kunnen zij onder andere digitale kranten lezen, duty free aankopen maken, klantenservice contacteren en de status van connecting vluchten controleren.

De komende twee maanden nodigt Finnair alle passagiers uit om gratis het internet uit te testen. Hierna zal de maatschappij de feedback verzamelen. De kosten om na de proefperiode internet te gebruiken, maakt Finnair in de herfst bekend. Op de longhaul vloot biedt Finnair op de A350 ook al wifi aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *