Groeimarkt Afrika

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afrika, het continent dat vaak gezien wordt als één groot ontwikkelingsland is bezig aan een opmars. Er is nationale en internationale groei in aantal luchtbewegingen, dat samenhangt met het stijgende BNP. Afrika is de nieuwe hotspot voor luchtvaartmaatschappijen.

De AF-KLM groep vliegt op een uitgebreid netwerk van meer dan 45 afrikaanse bestemmingen vanaf Amsterdam en Parijs. Maar niet alleen reizigers worden vervoerd. Dagelijks komen ook duizenden Afrikaanse bloemen aan op Schiphol om verkocht te worden op de Greenport in Aalsmeer. Kenia is het meest producerende bloemenland ter wereld en de band van partner en mede-eigenaar die AF-KLM heeft met Kenya Airways zou versterkt kunnen worden om concurrentie beter het hoofd te kunnen bieden.

Het handelsbelang en opkomende toerisme kunnen voor Nederlandse (zaken)reizigers een interessante keuze zijn om Afrika op te zoeken. Met populaire bestemmingen als Kilimanjaro (Tanzania), Banjul (Gambia) en Nairobi (Kenya) zit het toerisme van Afrika flink in de lift en al deze bestemmingen kunnen vanuit Nederland direct worden aangevlogen.

airfrance_map

Bestemmingen van AF-KLM in Afrika

Het rijke koloniale verleden van Afrika met invloeden uit Frankrijk, Engeland en Portugal speelt in het uitbreiden van het route netwerk naar dit continent een grote rol. Air France is al sinds 1920 actief in Afrika. British Airways vliegt veel op Zuid-Afrika met o.a. Johannesburg, Windhoek en Johannesburg (en nog negen andere bestemmingen in Afrika). TAP Portugal heeft traditiegetrouw een goede loadfactor op de vluchten naar Afrika en Kaapverdië .

Afrika is een continent van uitersten. Het heeft de armste wereldburgers, maar kent ook een nieuwe elite in Zuid-Afrika. De cultuur die daar mee samengaat verandert dan ook continu. Na China, Brazilië en Rusland is Afrika als continent de nieuwe opkomende markt in luchtvaartland. Maar toch moet er nog veel veranderd worden, voor ze echt kan doorgroeien als een wereldspeler.

Reacties

  1. Prof. Dr. Jonkheer Ploos van Amstel zegt

    Is er een mogelijk correlatie tussen het BNP en de verwachte groei in het aantal vliegbewegingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *