Travelhackers Gezocht!

Discussie in 'Reisverslagen' gestart door Demi, 29 mei 2020.

?

Ik noem mezelf een travelhacker.

 1. Ja

  5 stem(men)
  20,8%
 2. Nee

  19 stem(men)
  79,2%
 1. danfl44

  danfl44 Silver Member

  Berichten:
  578
  Leuk Bevonden:
  992
  Trofeepunten:
  123
  Dat is allemaal pure oplichting. Ergste soort mensen die dat proberen (zoals die knuppel die deed alsof ie een gebroken been had om bij CX een upgrade te krijgen). Slim gebruik maken van alle mogelijkheden die - al dan niet helemaal bedoeld - geboden worden is prima - maar misbruik maken van de goedheid van mensen is weerzinwekkend. Als ik op reis ben gedraag ik me vriendelijk en dankbaar, waar dan ook.
   
  Javadest, VinceG, FlyingFonz en 6 anderen vinden dit leuk.
 2. JosEnrafNonius

  JosEnrafNonius Newbie

  Berichten:
  78
  Leuk Bevonden:
  78
  Trofeepunten:
  18
  Mee eens, ik heb ook al eens gewezen op deze site naar de SIRE campagne: "Doe eens lief "
   
 3. arjen05

  arjen05 Silver Member

  Berichten:
  1.175
  Leuk Bevonden:
  1.782
  Trofeepunten:
  273
  @Demi Specifiek over upgrades kun je best veel informatie vinden in het topic gratis upgrades. Als forumleden daar beschrijven dat ze in 5 jaar 2 upgrades gehad hebben, in de wetenschap dat deze mensen vaak vliegen (bijv. 30 segmenten per jaar) en dan 2 van de 150x een upgrade krijgen.. dan zie je dat de kans nihil is. En deze mensen kennen de trucjes, weten hoe het systeem werkt..

  Ik vrees dat de travel world niet zo glamourous is als het lijkt op de verschillende insta en youtube videos..
   
  Thijsk vindt dit leuk.
 4. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  @Arjen
  Dank voor je reactie. Ik ben momenteel inderdaad een beetje op zoek naar Justin Lee praktijken, maar ik merk dat in Nederland men vele malen terughoudender is in het delen van dergelijke verhalen. Op een forum als dit worden deze taferelen dan ook veelal niet gewaardeed. Logisch! Maar jammer voor het verhaal ;).
   
 5. arjen05

  arjen05 Silver Member

  Berichten:
  1.175
  Leuk Bevonden:
  1.782
  Trofeepunten:
  273
  Behalve de eerder besproken credit card markt, die wezenlijk verschilt van de VS, is het ook zo dat airlines die vanaf Schiphol vliegen niet met upgrades strooien. Intra-Europese maatschappijen hebben simpelweg geen serieuze business class (Ryanair, Transavia, Easyjet, Whizzair etc etc) en maatschappijen die het wel hebben, laten je gewoon betalen. KLM bijvoorbeeld, vliegt liever met een half lege business class, dan dat ze hun meest loyale klanten het een keer gunnen.
   
 6. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Yes, ik begrijp dat dit echt heel erg verschilt van de Amerikaanse markt. Wat ik me afvraag is echter of er ook Nederlandse reizigers zijn die er alles aan doen om zo goedkoop en luxe te reizen en te verblijven. Zo zijn er mensen die expres van te voren een vliegmaatschappij bellen en meerdere keren contact opnemen om bekendheid te creëren en vervolgens gratis een upgrade krijgen. Of het komt voor dat ze een allergie/handicap faken (een minder smakelijke actie) om zo andere luxe te verkrijgen. Ook zijn er mensen die simpelweg om een upgrade vragen en dit voor elkaar lijken te krijgen. Ik denk dat zulke mensen wel degelijk bestaan, maar wellicht niet actief zijn op dit platform.
   
 7. Krabnov

  Krabnov Silver Tier

  Berichten:
  452
  Leuk Bevonden:
  681
  Trofeepunten:
  348
  @Demi heb je zelf ervaring met Australië als bestemming?
   
  Bijzonderetickets vindt dit leuk.
 8. arjen05

  arjen05 Silver Member

  Berichten:
  1.175
  Leuk Bevonden:
  1.782
  Trofeepunten:
  273
  Even een upgrade scoren zit er gewoon niet in en ook bellen om bekendheid te creeëren is denk ik borrelpraat. In een recente editie van de Mic High Club, een bekende Nederlandstalige podcast over vliegen, was Jaap Hilhorst te gast. Hij is cameraman en vliegt met BN'ers zoals André Hazes jr., Jan Smit en filmt voor veel reisprogramma's. BZN is één keer geupgraded: toen de piloot fan was. Het feit dat het BZN is geeft al aan hoe lang geleden dat moet zijn ;) In een ander interview gaf hij al aan dat upgrades voor BN'ers 'wel eens voorkomen', maar dat er meer over wordt gepraat dan dat het daadwerkelijk gebeurt. De meeste upgrades zijn gewoon betaald.
   
  petert, FlyingFonz, lloydje33 en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. Vliegende_Keep

  Vliegende_Keep Blue Tier

  Berichten:
  288
  Leuk Bevonden:
  314
  Trofeepunten:
  63
  Wellicht dat je wat info kan vinden op de blog van Jelmer de Boer, ik persoonlijk vind niet dat er heel veel spannende dingen op staan, maar wie weet heb je er iets aan. :)
   
 10. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Nope. Nog niet!

  @Vliegende_Keep @arjen05 Bedankt mannen! Ik ga me er nog eens wat verder in verdiepen. In de tussentijd, als jullie je eigen ervaringen en informatie over jezelf met mij willen delen, schroom dan niet om een berichtje te sturen!
   
  Vliegende_Keep vindt dit leuk.
 11. jasperR

  jasperR Blue Tier

  Berichten:
  216
  Leuk Bevonden:
  296
  Trofeepunten:
  63
  Was voor mij onbekend, maar precies wat al eerder genoemd wordt.. een influencer met overal AMEX links
   
 12. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Zijn er meer van deze 'travelinfluencers' die jullie kennen?
   
 13. arjen05

  arjen05 Silver Member

  Berichten:
  1.175
  Leuk Bevonden:
  1.782
  Trofeepunten:
  273
  Die blogjes zou ik geen influencers noemen maar eerder spelers in de marge, halen een paar referrals voor Amex-punten op zonder verdere overeenkomst met American Express. Insideflyer is een uitzondering. Ik denk dat Nederland wel veel enthousiastelingen kent die een podcastje of instagram-accountje hebben her en der, maar het niet commercialiseren, omdat de marktpartijen in Nederland dat niet interessant genoeg vinden. Ik denk dat de 'influencers' het wel zouden willen'. Een enthousiasteling die je wel als influencer voor KLM zou kunnen bestempelen is https://www.instagram.com/frederikabas/?hl=nl, maar ook hij heeft een andere baan, waardoor hij veel en luxe vliegt, en erover kan posten. Een echte influencer zou ik zien als iemand die het andersom doet: luxe kunnen vliegen vanwege je posts of influencer status en de tickets daarna gratis krijgen of idealiter er geld aan overhouden.
   
 14. Thijsk

  Thijsk Silver Member

  Berichten:
  641
  Leuk Bevonden:
  1.036
  Trofeepunten:
  203
  Zodra je woorden in mijn mond gaat leggen, houdt de discussie op. Jammer joh, fijne dag verder, probeer het lekker ergens anders!

  Excuses aanvaard. Wel blijf ik raar vinden dat je niet met een vreemde af wilt spreken, maar wel hier informatie van vreemden wilt verkrijgen.

  Als je nu gewoon jezelf eerst had voorgesteld in het daarvoor bedoelde topic, wat bijdrages had geleverd in andere topics en de hier verkrijgbare informatie had doorgelezen, dan had je de helft van de vragen hier niet hoeven te stellen.
  Maar goed, zoals vaker gesteld:
  En/of
  Oh en nog een tip van Flip, probeer niet elke keer als een volleerd communicatiemanager alsnog een spin te geven aan welk bericht dan ook door je boodschap door te duwen met "stuur me een berichtje over travelhack informatie" ;).
   
 15. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Jeetje wat een nare post.. Mijn intenties waren nooit verkeerd, maar ik zal het meenemen.. Bedankt voor je reactie.
   
  petert, LeidenHub, Javadest en 3 anderen vinden dit leuk.
 16. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Ik begrijp nu beter het verschil tussen mensen van dit platform die puur reizen uit hobby en elkaar tips willen geven en mensen die reizen om er daadwerkelijk op te verdienen. Bedankt voor al je hulp en informatie! Hier kan ik zeker wat mee. :)
   
 17. Grouchy

  Grouchy Silver Member

  Berichten:
  609
  Leuk Bevonden:
  854
  Trofeepunten:
  348
  Of je gaat gewoon lekker in first/business zitten. Zie dat nog steeds 2-3 per jaar gebeuren.
  Smoesjes om gratis een upgrade te krijgen -> Denk dat de gemiddelde ground agent of FA er dagelijks wel mee te maken hebben en er een boek over kunnen schrijven...

  Als je de miracle express in levende lijve wilt zien dan kan ik je aanraden om een New York-FLL/PBI/MCO of veel vluchten vanuit MCO die weer terug gaan te boeken.

  In het verleden werkte (omgerekend) '300EUR, no receit' bij KLM in Azië wel eens.
  Tegenwoordig gaat het upgraden bij veel maatschapijen allemaal volgens bepaalde regels/procedures en is aardig te volgen voor een beetje frequent flyer.
  Als je er als personeel daar niet aan houd dan kun je daarvoor een waarschuwing/strafmaatregelen/ontslag voor krijgen.
  Zodoende wordt voor de meeste upgrades gewoon een upgrade instrument gebruikt en de complimentary upgrades gaan volgens de procedures van de maatschappij..

  Hotels: Crinkly handshake werkt meestal wel (als er ruimte is).

  Dankzij status en punten/miles/certificaten bij luchtvaartmaatschappijen, hotels en autohuur bedrijven kom je er echter ook :)
   
  Laatst bewerkt: 4 jun 2020
  Thijsk, JustinCase en MVA20 vinden dit leuk.
 18. Krabnov

  Krabnov Silver Tier

  Berichten:
  452
  Leuk Bevonden:
  681
  Trofeepunten:
  348
  Demi betekent in het Frans "half". Je doet je naam eer aan, want we zien op je foto slechts de achterste helft van je hoofd en je bent half-open over je intenties. Wanneer horen we de andere helft van je verhaal?
   
  Thijsk, Ambtenaruh, bedeve en 5 anderen vinden dit leuk.
 19. mgo01

  mgo01 Newbie

  Berichten:
  45
  Leuk Bevonden:
  85
  Trofeepunten:
  18
  Hallo Demi,

  De mensen die hier mee bezig zijn proberen slimme dingen te doen, geen onbeschofte dingen. Ik stond een keer in Buenos Aires op een vlucht naar Sao Paulo te wachten en van daaruit door naar Amsterdam. had al snel door dat die vlucht naar Sao Paolo te laat aan zou komen en ik mijn vlucht naar Ams zou missen, Proactief bellen, aangegeven dat ik open stond voor een andere vlucht, en dat ik het niet vervelend zou vinden om voorin plaats te nemen. Werd netjes beloond met een stoel voorin omdat er bij de nooduitgang niets meer beschikbaar was. Helaas stapte er de volgende dag ene Willem Alexander met vrouw en kroost in waardoor ik weer achterin mocht gaan zitten, wel een hele rij voor mij alleen en een regelmatige aanvoer van bubbels. Is dus niet zozeer travelhacken als gewoon beleefd zijn en meedenken.

  Overigens is het echt zo dat als je meer wilt weten een 1 op 1 gesprek veel meer duidelijkheid kan geven, zoals op een IF borrel, al zal dat nog wel even op zich laten wachten. Ben zelf 2x met een Megado meegeweest en heb met zoveel verschillende mensen gesproken (allemaal AV-Geeks) en het is bizar wat sommige mensen voor elkaar krijgen met punten e.d. Maar die komen allemaal uit US, Azie of Australië.
  (en nee, het was zeker geen verkapte versiertruc, maar als je meer wilt weten zul je je dus open moeten stellen)
   
 20. vkpeter

  vkpeter Blue Tier

  Berichten:
  104
  Leuk Bevonden:
  80
  Trofeepunten:
  28
  De waarheid is eigenlijk omgekeerd als jouw invalshoek. Veel leden hier op het forum nemen betalende vluchten naar een andere stad met zoveel mogelijk overstappen om dan dezelfe dag meteen weer terug te vliegen naar huis en in ruil krijg je van de vliegtuigmaatschappij virtuele punten of status.
   
  Ambtenaruh vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina