Travelhackers Gezocht!

Discussie in 'Reisverslagen' gestart door Demi, 29 mei 2020.

?

Ik noem mezelf een travelhacker.

 1. Ja

  5 stem(men)
  20,0%
 2. Nee

  20 stem(men)
  80,0%
 1. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Beste allemaal,

  Zo hier en daar lees ik enorm interessante verhalen over jullie ervaringen en levensstijl als reisspecialisten. Ik vind het ontzettend fascinerend om te lezen dat jullie zo opgaan in het sparen van punten of airmiles, het verdienen van gold of zelfs platinum statussen en het ontdekken van de beste deals en het nemen van nieuwe creditcards. Keer op keer lijken jullie voor (bijna) niets op vakantie te kunnen, te reizen en soms zelfs ergens te eten of te verblijven.

  Momenteel ben ik bezig met het doen van vooronderzoek naar de wereld van Travelhackers. Hiervoor ben ik op zoek naar personen die zichzelf travelhackers noemen en hun verhalen met mij zouden willen delen. Ik kom graag in contact met mensen die mij willen vertellen hoe hun leven als travelhacker eruit ziet, zodat ik een goed profiel kan schetsen van het leven van een travelhacker en wellicht kennis kan maken met geschikte kandidaten voor een eventueel televisieprogramma.

  Mocht u mij hierbij willen helpen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen via een berichtje!

  Vriendelijke groet,
  Demi Lotte
   
  Laatst bewerkt: 29 mei 2020
 2. Vliegende_Keep

  Vliegende_Keep Silver Member

  Berichten:
  1.213
  Leuk Bevonden:
  1.787
  Trofeepunten:
  273
  Het hele idee van "travelhackers" is om het juist niet aan de grote klok te hangen.
   
  Flying doc, JustinCase, jeroen100 en 13 anderen vinden dit leuk.
 3. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  @Vliegende_Keep Bedankt voor je reactie! Zou je me uit kunnen leggen waarom dit zo is? Op YouTube kom ik namelijk veel filmpjes tegen van mensen die zichzelf Travelhacker noemen. Denk bijvoorbeeld aan Bryce Conway. Nederlandse Travelhackers houden zich daarentegen vaker op de achtergrond. Enig idee hoe dit komt? Alle informatie is welkom!
   
  Laatst bewerkt: 29 mei 2020
 4. danfl44

  danfl44 Silver Member

  Berichten:
  645
  Leuk Bevonden:
  1.175
  Trofeepunten:
  203
  Beste Demi, wellicht is het handig wat meer info te delen. Voor welk medium wil je onderzoek doen/een programma maken, wat is de voornaamste invalshoek, wat is het uiteindelijke doel?
   
  jeroen100, Ambtenaruh, beuse242 en 5 anderen vinden dit leuk.
 5. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  893
  Leuk Bevonden:
  1.155
  Trofeepunten:
  428
  Het hangt wellicht van je definitie af, maar travel hacken zoals in de VS is voor Nederlanders niet weggelegd doordat het hier veel minder makkelijk, zo niet onmogelijk, is om grote hoeveelheden punten te vergaren via credit cards.

  De manieren die dan over blijven om dan wel te "travel hacken" wil je niet aan de grote klok hangen omdat deze dan al snel niet meer mogelijk zullen zijn omdat luchtvaartmaatschappijen daarop dan zullen acteren en deze "mazen in de wet" zullen dichten.
   
  beuse242, Grouchy, Nordic75 en 3 anderen vinden dit leuk.
 6. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Ik ben vooral benieuwd naar wie jullie zijn en wat jullie doen. Het gaat me niet om het rondbazuinen van de beste deals etc. maar echt om het vertellen van boeiende en menselijke verhalen. Hoe vul je je leven in? Waarin verschilt het leven van een travelhacker met het leven van een normaal persoon? Hoe gepassioneerd is deze persoon? Hoeveel tijd is de persoon bezig met het regelen van zijn tripjes in tegenstelling tot een ander? Waarom en hoe is de persoon ooit begonnen met het afspeuren van deals?

  Het fenomeen travelhacken is in Nederland nog vrij onbekend. Alvorens een programma te maken, is het nodig om genoeg informatie te vergaren over de mogelijkheden van een programma. Voorbeelden van vragen zijn dan vooral: Is het interessant genoeg? Willen mensen überhaupt verhalen delen? En wat moet vooral NIET getoond worden? Noem het maar op. Momenteel bevind ik me nog in de beginfase van dit onderzoek en kan ik alle informatie gebruiken!
   
 7. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Interessant en logisch!
  Ik heb hier inderdaad al het een en ander over gelezen...
  Enig idee waarom Amerikanen de 'mazen in hun wet' wél met anderen delen?
   
 8. Thijsk

  Thijsk Silver Member

  Berichten:
  717
  Leuk Bevonden:
  1.193
  Trofeepunten:
  203
  Hoi Demi,

  Leuk dat je dit forum gevonden hebt. Om een stukje binding te krijgen met de leden hier, lijkt het me een goed idee om jezelf te introduceren in ons "stel jezelf voor"-topic https://insideflyer.nl/forums/threads/het-grote-stel-jezelf-voor-topic.54/

  Daarnaast: ben je vrijgezel? Indien zo, dan wil ik je best, onder het genot van een bak koffie oid, wat vertellen over travelhacks ;) :p
   
  Roberto, JustinCase, Ambtenaruh en 10 anderen vinden dit leuk.
 9. jasperR

  jasperR Blue Tier

  Berichten:
  216
  Leuk Bevonden:
  298
  Trofeepunten:
  63
  Soepel

  Er zijn niet echt mazen in de wet in amerika. Daar is de creditcard cultuur zo groot dat al die maatschappijen met elkaar concurreren met de beste welkomstbonus en kan je natuurlijk makkelijk 10 kaarten nemen om 10x de bonus te pakken. Genoeg voor een verre businessclass reis.

  Wat betreft de trucjes zijn er niet zoveel meer over. De echte inside deals zijn meestal fouten die gemaakt worden door airlines en die worden zoveel mogelijk onder de radar gehouden.

  Verder zijn er nog zat mogelijkheden om wat kosten te besparen door vliegtickets aan elkaar te knopen, maar die zijn niet geheim. Bijvoorbeeld A - amsterdam (lange stop) - B e.d.
   
  Laatst bewerkt: 29 mei 2020
  Roberto, Ambtenaruh, arjen05 en 3 anderen vinden dit leuk.
 10. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Ik begrijp het! Bedankt voor je input. Ik twijfel, nu ik dit zo hoor, of het onderwerp interessant genoeg is om er meer mee te doen. Het travelhacken lijkt in Amerika een andere invloed te hebben dan in Nederland.


  Hebben verschillende van jullie wel eens voor (bijna) niets gereisd?
   
 11. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Bedankt voor je berichtje! Ik ga het 'stel jezelf voor'-topic bekijken. Een kopje koffie drinken lijkt me in deze tijd niet de meest handige optie. Mocht je meer willen vertellen over travelhacks, zie ik graag een (privé)berichtje tegemoet.
   
  LeidenHub vindt dit leuk.
 12. jasperR

  jasperR Blue Tier

  Berichten:
  216
  Leuk Bevonden:
  298
  Trofeepunten:
  63
  Nee ryanair vind ik vies.
   
  Flying doc, Roberto, jeroen100 en 12 anderen vinden dit leuk.
 13. MrEhrmantraut

  MrEhrmantraut Blue Tier

  Berichten:
  101
  Leuk Bevonden:
  229
  Trofeepunten:
  43
  Beste Demi,

  het idee van travel hacken is natuurlijk dat je een manier vind om op een goedkopere manier te reizen, maar zoals dat met alles is. zodra het aan de grote klok hangt wordt een methode geblokkeerd.

  Je gaat natuurlijk ook niet tegen een politie agent zeggen op welke wegen je op welke tijdstippen je bolide een keer uitlaat.


  Ik wil er best met je over in gesprek maar heb dan wat meer context van je nodig.
  Misschien ben je wel undercover van een luchtvaartmaatschappij op onderzoek om de trucjes te blokken. Er zijn inmiddels wel wat luchtvaartmaatschappijen en hun opper CEO's die een middelvinger uiten richting hun loyaalste klanten en lekker een bonus binnen harken.
   
 14. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Wat naar zeg. Ik begrijp je wantrouwen! Ik wil nogmaals benadrukken dat het mij niet gaat om specifieke deals of mazen in de wet. Het enige doel is het vertellen van verhalen over bijzondere mensen met bijzondere levensstijlen/hobby's. Mocht je wat meer over mij willen weten en wat over jezelf willen vertellen, schroom dan niet om me een (privé)berichtje te sturen!
   
 15. MVA20

  MVA20 Silver Member

  Berichten:
  777
  Leuk Bevonden:
  943
  Trofeepunten:
  123
  o_O
  Business class vliegen voor gemiddeld genomen economy prijzen is mijn voornaamste motief. Sommigen hier vliegen graag first class. Ik sluit dat in de toekomst niet uit.

  Maar dat is niet hetzelfde als (bijna) voor niets reizen, en nauwelijks een travel hack te noemen. Vaak zijn 'goede deals' in premium cabines ook gewoon eenvoudig te boeken als doodnormale 'stuntprijs' van een vliegmaatschappij. Daarnaast vergen de meeste 'echte' travel hacks ook een bepaalde investering vanuit jezelf.

  Echt voor niets reizen lukt volgens mij alleen als je baas veel van je vliegtickets betaalt en je de miles voor privé doeleinden gebruikt. Voor een man of leisure zit dat er dus niet in.
   
  Roberto, Thijsk, lloydje33 en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  893
  Leuk Bevonden:
  1.155
  Trofeepunten:
  428
  De meesten hier vliegen voor weinig door punten te spenderen aan (business class) vliegtickets. Echter, dat is pas echt gratis als je, zoals @MVA20 aangeeft, zakelijk deze punten spaart en privé uitgeeft of succesvol leurt met referrals. De meeste anderen zullen deze verdiend hebben door deze privé gespaard te hebben door te vliegen of uitgaven te doen. In hoeverre een ticket dan gratis is kun je je afvragen. Feit blijft dat door na te denken je gemiddeld genomen comfortabeler kunt reizen voor minder. Echter, dit is niet gratis als je kijkt naar de totaalinvestering over de jaren heen.
   
  Roberto, Ambtenaruh, petert en 4 anderen vinden dit leuk.
 17. Grouchy

  Grouchy Silver Member

  Berichten:
  745
  Leuk Bevonden:
  1.128
  Trofeepunten:
  428
  credit-card shuffle/pushers..
  In de USA is er een ware credit-card shuffle industie. Als je een beetje door zoekt zie je bijvoorbeeld dat Bankrate (een credit card referral company met sites zoals CreditCards.com, Caring.com, Interest.com, Bankaholic.com, Mortgage-calc.com, CreditCardGuide.com, ThePointsGuy.com, Bankrate.com.cn, CreditCards.ca)
  eigenaar is van de 'The points guy'.

  Je eerder genoemde Bryce Conway's 10xtravel.com is zo'n typische site waarbij het draait om affiliate marketing met vooral advertorials waarbij CC's worden gepushed.
  Het is gewoon een bedrijf met een site die reisgerichte artikelen publiceert met de nadruk op de creditcards die het verkoopt.
   
  Sandor, LeidenHub, Thijsk en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 18. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  Interessant om te horen dat het er in Nederland dus duidelijk heel anders aan toe gaat dan in Amerika. Maar waar komt dit dan precies door?

  Zijn dergelijke Amerikaanse creditcards als Nederlander simpelweg niet te verkrijgen of biedt het leven in Amerika gewoon meer kansen om credits en punten te sparen? Kortom, denken jullie dat het mogelijk zou zijn voor een Nederlander om in Amerika wél als travelhacker aan de slag te gaan of heeft dit bij voorbaat al geen kans van slagen doordat de Nederlander simpelweg geen Amerikaan is? Als dit mogelijk zou zijn, zouden jullie dan zelf overwegen om naar Amerika te verhuizen en daar verder te groeien als travelhacker?
   
 19. Demi

  Demi Newbie

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  9
  Trofeepunten:
  3
  In ieder geval is het duidelijk dat er in Amerika een heel ander systeem heerst, wat betreft creditcards, dan in Nederland... Zou je zeggen dat je dit jammer vindt?

  Ik doelde eigenlijk op dit filmpje, niet op het bedrijf achter de Bryce Conway!
   
 20. jasperR

  jasperR Blue Tier

  Berichten:
  216
  Leuk Bevonden:
  298
  Trofeepunten:
  63
  De creditcards zijn niet te krijgen. Wij hebben enkel de american express (refferal in de handtekening #schaamteloos).

  Nee, het is voor mij een hobby.. Ik ga niet verhuizen voor een hobby (en amerika is een raar land).
   

Deel Deze Pagina