Etihad stopt voorlopig met inzet A380

Etihad, A380

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad stopt voorlopig met de inzet van de A380. De maatschappij uit Abu Dhabi houdt de A380 al sinds maart aan de grond. Het ziet er nu naar uit dat we de A380 binnenkort nog niet zullen terugzien. Sterker nog: dit kan wel eens het einde betekenen van de first class apartments en Residence Suite. Nog voor de uitbraak van de epidemie had Etihad 10 Airbus A380 toestellen in de vloot waarmee gevlogen werd naar Londen, New York, Parijs, Seoul en Sydney. Tegenwoordig zet Etihad op deze routes Boeing 787 Dreamliners in.

Etihad Boeing 787-9 Dreamliner Amsterdam
Etihad zet tegenwoordig vooral Boeing 787 Dreamliners in.

Stop Etihad definitief met inzet A380?

Alhoewel ze bij Etihad nog niet zeker weten of de A380 ooit zal terugkeren, ziet er er naar uit dat dit erg onwaarschijnlijk is. Eerder dit jaar nam Air France al afscheid van de A380. Lufthansa zet het toestel voorlopig niet meer in, maar houdt wel rekening met een eventuele toename van passagiers. Alhoewel dat op dit moment erg onwaarschijnlijk klinkt.

Betekent dit het einde van de first class apartments?

Mocht je een vlucht hebben geboekt in first class op de A380, dan zal je toestel in ieder geval gewijzigd zijn. Als er op die vlucht geen first class aanwezig is, zul je gedowngraded zijn naar business class en in dat geval heb je recht op een refund. Je kunt echter geen refund krijgen als je toestel is gewijzigd naar een toestel waar nog steeds first class aanwezig is. Etihad heeft namelijk Boeing 787 Dreamliners mét en zonder first class.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *