easyJet start nieuwe route tussen Schiphol en Malta1 min leestijd

Airbus A320 van EasyJet (Bron: EasyJet)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf april 2024 start easyJet met een nieuwe route tussen Amsterdam Airport Schiphol en Malta. In de zomerdienstregeling van volgend jaar zijn er 38 bestemmingen bereikbaar met de luchtvaartmaatschappij vanaf Schiphol. Hoe easyJet geraakt wordt door de beperkingen van vluchten op Schiphol is nog niet bekend.

easyJet van Schiphol naar Malta

Vanaf 30 april tot en met 29 oktober 2024 vliegt easyJet twee keer per week tussen Nederland en Malta. De vluchten vertrekken op dinsdag en vrijdag volgens deze dienstregeling:

  • U27973 vertrekt om 07.00 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om 10.05 uur aan in Malta (MLA)
  • U27974 vertrekt om 10.45 uur uit Malta en komt om 13.45 uur aan in Amsterdam

De vluchtduur bedraagt ongeveer drie uur. Op de route zet de luchtvaartmaatschappij een Airbus A320 in. In dit toestel is plaats voor maximaal 186 passagiers per vlucht. De stoelen staan in dit toestel in een 3-3 opstelling.

Airbus toestel van EasyJet (Bron: EasyJet) Malta

William Vet, country manager EasyJet Nederland, is bij met de nieuwe route:

Met de toevoeging van Malta aan ons groeiende netwerk vanaf Schiphol, bieden we reizigers vanuit Nederland nog meer mogelijkheden voor zonvakanties. De nieuwe route naar Malta is een welkome aanvulling op ons aanbod en we blijven ons inzetten om reizigers zowel in de zomer als in de winter unieke en diverse bestemmingen te bieden.

Concurrentie met Air Malta

De luchtvaartmaatschappij gaat op deze route de concurrentie aan met Air Malta. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt tot twee keer per dag op de route tussen Nederland en Malta.

Deze vluchten zijn ook te boeken als KLM codeshare. Hierdoor kun je ook XP en Flying Blue miles sparen als je vliegt met deze partner. De codeshare vluchten kun je boeken via de website van KLM.

Airbus A320-200 van Air Malta op het de internationale luchthaven van Malta (Bron: Air Malta)

Afbeeldingen ©easyJet/AirMalta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *