Delta Air Lines stapt over naar ‘zone based boarding’2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines gaat vanaf volgende maand over op ‘zone based boarden’ waardoor de volgorde van het instappen anders zal zijn. Eerder deze maand schreven we ook al over British Airways waar men is begonnen met ‘group 0 boarding’.

Delta Air Lines stapt over naar ‘zone based boarding’

Op dit moment is het boarding proces bij Delta gebaseerd op reisklasse en elitestatus. Eerst mogen Delta One en first class passagiers aan boord gaan waarna Diamond leden volgen. Vervolgens mogen Premium Select en Comfort+ passagiers aan boord gaan. Vanaf mei 2024 zal deze volgorde er echter iets anders uit gaan zien. Dan gaat de Amerikaanse maatschappij namelijk overstappen op ‘zone based boarden’. Dit houdt in dat Delta niet langer meer de reisklasse of elitestatus zal omroepen. In plaats daarvan zal er bijvoorbeeld zone 1 of zone 2 op je boarding pass staan.

Delta Zone Based Boarden
Delta stapt over op ‘zone based boarden’. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Een uitzondering hierop is wel gemaakt bij Delta 360 passagiers. Dit is namelijk de hoogste status die je kan behalen binnen SkyMiles en is eigenlijk alleen voor passagiers die extreem veel besteden aan de luchtvaartmaatschappij. Delta 360 passagiers mogen als allereerste aan boord gaan en dat is dus nog voor zone 1 wordt omgeroepen om te boarden.

Reden voor ‘zone based boarden’

Als reden om over te stappen naar ‘zone based boarding’ geeft Delta aan het proces gemakkelijker en overzichtelijker te willen maken voor passagiers. Een volgorde van zones ia nu eenmaal gemakkelijker en overzichtelijker dan al die verschillende reisklassen en verschillende soorten statussen. Vooral bij de passagiers die wat minder veel reizen en het allemaal niet zo goed begrijpen zal dit minder vragen oproepen. Het grappige aan deze verandering is dat Delta in 2019 overstapte van ‘zone based boarding’ naar het borden gebaseerd op reisklasse en elitestatus. Blijkbaar heeft deze verandering na vijf jaar toch niet zo goed voldaan.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *