De Malediven – Een waar vakantieparadijs

Malediven, Paradijs

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De COVID-19-pandemie is sinds maart 2020 nog steeds gaande. Door tal van reisbeperkingen is het voor vakantiegangers soms niet eenvoudig om een ​​reisbestemming te kiezen. In de Indische Oceaan ligt echter een bestemming die sinds juli 2020 weer open staat voor internationaal toerisme. Deze eilandengroep is eigenlijk perfect om in de huidige tijd naartoe te reizen, we hebben het dan natuurlijk over de Malediven.

De Malediven zijn een pittoreske archipel in het midden van de Indische Oceaan. Alle eilanden zijn omgeven door witte zandstranden en kristalhelder water. Deze kleine koraaleilanden zijn gegroepeerd in een dubbele keten van 26 atollen en worden bij elkaar gehouden door ringvormige koraalriffen.

Natuurlijke sociale afstand op de Malediven

De Malediven zijn verkozen tot World’s Leading Destination 2020 door de World Travel Awards. De unieke geografie met meer dan 1.190 eilanden verspreid over de oceaan is een vanzelfsprekende voorwaarde voor sociale afstand. Aangezien men de fysieke afstand met betrekking tot COVID-19 nog steeds in acht moet nemen, zegt dit al veel voor de Malediven als reisbestemming.

Voeg daarbij het het concept waar de Malediven bekend om staan. Op elk eilandje vind je namelijk een resort. Alle resorts liggen op een privé-eiland waar alleen het personeel en de gasten zijn. Dit garandeert een hoge mate van privacy, perfect voor een ontspannen tijd weg van de drukte. Van resorts tot pensions en van liveaboards tot hotels, voor iedereen is er op de Malediven een stukje paradijs te vinden.

Malediven, Paradijs

De World Travel and Tourism Council (WTTC) heeft de Malediven de “Safe Travels stempel” toegekend als erkenning voor inspanningen om aangepaste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen te implementeren die in overeenstemming zijn met de wereldwijde WTTC-protocollen voor veilig reizen. Daarnaast ontving Velana International Airport de Airports Council International (ACI) Airport Health Accreditation voor consistente maatregelen in overeenstemming met de ACI-normen in “het nieuwe normaal”.

Op de Malediven wordt aan alle toeristen bij aankomst een gratis visum voor 30 dagen afgegeven. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat je in het bezit moet zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook dien je te beschikken over een bevestigde boeking in een officiële toeristische accommodatie. Vanwege de huidige veiligheidsmaatregelen is het echter ook noodzakelijk om 24 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring in te dienen. Daarnaast dien je 96 uur voor aankomst op de Malediven een negatieve COVID-19-test te doen. Dit geldt ook voor gevaccineerde reizigers.

Malediven, Paradijs

Vaccinaties

De toediening van het COVID-19-vaccin begon op 1 februari 2021. De regering van de Malediven zal de komende maanden gratis COVID-19-vaccinaties verstrekken aan alle burgers en inwoners van het land. ‘Visit Maldives’ werkt samen met het Ministerie van Toerisme om de campagne “Ik ben gevaccineerd” te lanceren. Hiermee wil men een ​​positieve boodschap verspreiden over het vaccineren van toeristische werknemers. Daarnaast wil men ook initiatieven promoten die worden genomen om ervoor te zorgen dat de Malediven een van de veiligste reisbestemmingen in de wereld blijven.

Reisadvies voor de Malediven

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment code oranje af voor de Malediven. Dit betekent dat men niet noodzakelijke reizen afraadt. Mocht je dit advies links laten liggen en toch op reis gaan, dan dien je bij terugkomst een negatieve PCR-test te tonen van maximaal 72 uur oud en een antigeentest van maximaal 48 uur oud. Ook dien je dan 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 mag je bij de GGD een test doen en als deze negatief is mag je de quarantaine beëindigen. Raadpleeg voor de laatste reisadviezen altijd de website Nederland Wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *