Cathay Pacific gaat dine on demand aanbieden

Cathay Pacific

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Business class passagiers die regelmatig met maatschappijen uit het Midden-Oosten vliegen (bijvoorbeeld Qatar Airways, Etihad Airways en haar partners) zijn gewend aan een ‘dine on demand’ concept. Hierbij kan de passagier kiezen wat hij eet en het meest waardevol; wanneer. Je zit niet meer te wachten totdat de rest van de cabine aan de beurt is geweest en de flight attendants bij jouw rij zijn. Gezien de grote verschillen in biologisch ritme onder overstappende passagiers bij deze maatschappijen is dit een uitstekend concept.

Qatar Airways Business Class 787
Bij Qatar Airways zijn passagiers niet gebonden aan vaste maaltijdrondes

Cathay Pacific

Aziatische maatschappijen hebben dit gebruik nog niet omarmd maar hier lijkt verandering in te komen. Cathay Pacific voert vanaf volgende maand proeven uit met dine on demand op vluchten tussen Hong Kong en London Gatwick en Chicago. Ausbt meldt dat de maatschappij uit Hong Kong dit ook op andere vluchten gaat introduceren als de test succesvol is. Dit zou dan in het derde of vierde kwartaal starten. Omdat de crew een extra training nodig heeft zal de uitrol stapsgewijs worden doorgevoerd.

Cathay Pacific Business Class
Cathay Pacific Business Class

KLM

Ook bij de KLM wordt een dine on demand service in World Business Class overwogen. Hier zijn al verschillende trials voor gedaan. Gezien de vele overstappende passagiers en focus op personalisatie van de reis van KLM zou dit zeker een goede uitbreiding zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *