Buy Miles Promoties December

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kun jij een keer door miles in Singapore Suites Class vliegen?

Deze maand zijn er aardig wat promoties om miles of punten te kopen (‘buy miles promoties’) bij diverse airline- en hotel-loyaliteitsprogramma’s. Je kunt miles of punten kopen als een aanvulling op wat je gespaard hebt om een award ticket of nacht te boeken. Maar het is soms de moeite waard om alle punten te kopen die nodig zijn voor een award. Op die manier kan het veel goedkoper zijn in business of first class te zitten dan vergeleken met een full-fare ticket!

American Airlines AAdvantage / US Airways Dividend Miles

American Airlines en US Airways zijn bezig om te fuseren in één airline, daarom verkopen beide airlines miles voor dezelfde prijs. Maar hun loyaliteitsprogramma’s zijn voorlopig nog apart, dus de regels en partners van de loyaliteitsprogramma’s verschillen nog steeds.

Tot en met 2 januari bieden beide airlines een bonus van miles waarbij het afhangt van de hoeveelheid van miles die je koopt.

aapurchasemilesusairwayspurchasemiles1

Als je het maximum aantal miles koopt, kost het je USD$2527 (ongeveer €2017.40) voor 125.000 miles. Of ongeveer USD$2.06 cent (ongeveer €1.65 cent) per mile. Dan kan je al best goedkoop in de business class of first class zitten vergeleken met een full fare ticket. Een first class retourtje vanuit Europa naar Zuidoost Azie is 110,000 miles met Dividend Miles, dat is ongeveer €1815 en veel goedkoper dan de €7825 die British Airways vraagt voor een normale ticket.

Daarboven zijn sommige mensen ook nog ‘getargeted’ voor een extra 10% korting op het kopen van miles. Als je het maximum van miles dan koopt, kost het je USD$2318.30 (ongeveer €1850.79) voor 125.000 miles. Of ongeveer USD$1.85 cent (ongeveer €1.48 cent) per mile.

usairwaysdiscount

Avianca LifeMiles

LifeMiles is een loyaliteitsprogramma waar je niet vaak van hoort in Europa, maar dat betekent niet dat het geen waarde heeft voor ons. LifeMiles is het loyaliteitsprogramma van de Zuid-Amerikaanse airline Avianca. Avianca is lid van Star Alliance, dus kan je via LifeMiles award tickets kopen met Star Alliance airlines. Wel op passen met LifeMiles: hun call center is erg moeilijk om mee te communiceren als je iets wilt veranderen aan je ticket.

De airline biedt tot en met 19 december een bonus van 100% extra miles wanneer je miles koopt, maar deze bonus of een vergelijkbare bonus bieden ze ongeveer bijna elke maand.

lifemilespurchasemiles

Als je bijvoorbeeld 102.000 miles koopt, kost het je USD$1683 (ongeveer €1343). Of ongeveer USD$1.65 (ongeveer €1.32 cent) per mile. Dan kan je best voordelig met Thai Airways in de first class zitten op hun A380 uit Frankfurt of Parijs naar Bangkok.

Air France – KLM Flying Blue

Flying Blue verkoopt net zoals andere airlines miles, maar die zijn meestal veel duurder om te kopen. Dus is het niet altijd slim om het gehele bedrag van miles te kopen dat nodig is voor een award ticket. Soms kan het met een Promo Award nog wel voordelig zijn.

Tot en met 31 december bied Flying Blue een bonus van 25% extra miles als je minder dan 40.000 miles koopt en 50% extra miles als je meer dan 40.000 miles koopt.

flyingbluepurchasemiles

Als je 20.000 miles + 5.000 bonus miles koopt, kost het je €510. Of ongeveer €2.05 cent per mile. Dat is best duur, dus daarom raad ik je aan om alleen dit te doen als je net niet genoeg miles hebt om een award te kopen. Als je 40.000 miles + 20.000 bonus miles koopt, kost het je €1000. Of ongeveer €1.67 cent per mile. Dit is nog steeds niet goedkoop, maar wel veel goedkoper dan de normale prijs van Flying Blue miles. Ik zou dit echter alleen aanraden als er een erg voordelige Promo Award@ is die je wilt boeken.

Starwoord Preferred Guest

Starwood Preferred Guest is het loyaliteitsprogramma van de Starwood keten, met verschillende merken zoals St. Regis, Sheraton, Le Meridien, etc. Veel mensen weten niet dat je met een 1:1 ratio Starpoints kan overboeken naar de meeste van de 35 airline loyaliteitsprogramma’s waar SPG een partner mee is, bijvoorbeeld Singapore Airlines KrisFlyer, Lufthansa Miles&Smiles, British Airways Executive Club en meer (klik). Veel mensen weten ook niet dat als je account op hetzelfde adres staat geregistreerd als iemand anders account, dat je dan gratis punten kunt overboeken tussen de twee accounts – dan is het maximum van 20,000 Starpoints die je kan kopen in één jaar op eens niet zo’n probleem meer. Ook geeft SPG 5.000 bonus miles voor elke 20.000 Starpoints die je overboekt naar een partner airline’s loyaliteitsprogramma.

Tot en met 31 december bied SPG tot 25% korting op het kopen van Starpoints, afhankelijk van hoeveel Starpoints je koopt.

spgpurchasemiles

Als je het maximum van Starpoints koopt, kost het je USD$525 (ongeveer €419.71) voor 20.000 Starpoints (25.000 airline miles). Dat is ongeveer USD$2.63 cent (ongeveer €2.10 cent) per Starpoint of USD$2.1 cent (ongeveer €1.68 cent) per airline mile. Dit is best voordelig als je een account bij een loyaliteitsprogramma van een airline moet aanvullen waar je geen miles kan kopen, of miles alleen veel duurder bij kan kopen. Bijvoorbeeld bij Singapore Airlines KrisFlyer kan je miles alleen kopen voor USD$35 (ongeveer €27.98) per 1000 miles, met SPG kan je het zelfde aantal miles kopen voor USD$16.80 (ongeveer €13.43) – dat is bijna de helft van de prijs!

Waarom is het gunstig om miles te kopen?

In Nederland en België hebben we niet veel manieren om miles te sparen, we hebben bijvoorbeeld niet veel credit-cards met een hoge sign-up bonus. Dan is miles of punten kopen, naast ze gewoon verdienen natuurlijk, één van de weinige methodes waardoor we veel en voordelig miles kunnen creëren.

Wat denk jij? Ga jij miles kopen tijdens deze promoties om een keer een beetje luxer te zitten?

Dit is de eerste post van onze nieuwe contributor Bruno – welkom!

 

 

 

Reacties

 1. Sanne von Kriegenbergh zegt

  Bij BAEC het loyaliteitsprogramma van British Airways kun je nu tot en met 31 december maximaal 40.000 ipv normaal 27.000 avios bijkopen. Extraatje is dat je aangekochte miles meedoen in een loterij waarmee je nog eens 100.000 avios kunt winnen.

  40.000 avios kosten je 752 euro…. een first class enkele reis van Hong Kong naar Tokyo of van London naar Moskou kost je 30.000 avios …

  • Bruno zegt

   Niet aan British Airways Executive Club gedacht! Dank je! 🙂 Maar €1.88 cent per mile vind ik nog wel een beetje duur, dan koop ik liever US Airways miles voor Oneworld vluchten. Hun award chart is ook wat gunstiger.

 2. jeanette zegt

  hoi bruno weet jij waar je voordelig united miles kan kopen behalve bij united zelf. het is altijd al een grote droom van mij geweest een keer bisniss/first te vliegen . en nu heb ik ook een botziekte dus zou het helemaal geweldig zijn. ik heb nu zelf 61.000 miles maar heb er 150-170.000 miles voor nodig. wie weet hoor ik van je, groetjes jeanette

  • Bruno zegt

   Hoi Jeanette!

   Jammer genoeg kan je MileagePlus miles alleen kopen bij United zelf, maar je kan ook SPG punten kopen en overboeken naar je United account, er is nu alleen geen promotie dus ik weet niet of dat goedkoper is. Volgens mij vraagt SPG $750 voor 20.000 SPG punten wat overboekt naar 25.000 miles. Valentijn heeft een tijdje terug wat tips geschreven over MileagePlus (klik), misschien staat daar wat tussen wat je kan helpen. Je hoeft ook niet je hele trip bij United te boeken, je kan al aardig wat met 61.000 miles, je zou ook bijvoorbeeld bij Avianca LifeMiles of American Airlines AAdvantage miles kunnen kopen om vluchten te boeken.

   Stuur me een PM op het forum of contact mij op twitter als je meer hulp nodig hebt 🙂

   • jeanette zegt

    hoi bruno ik snap er niet veel van ik kan toch nooit een enkele reis boeken en bij aa de terug vlucht. verkoopt men geen miles op e-bay graag jou of een kenners antwoord. ik wil 12 mei 2015 gaan vliegen bvd jeanette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *