Brussels Airlines vanaf volgend jaar naar Jerevan

Brussels Airlines naar Jerevan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf maart 2017 vliegt Brussels Airlines naar de Armeense hoofdstad Jerevan. Het is al bijna 15 jaar geleden dat er nog een directe verbinding was tussen beide landen.

Aanvankelijk vliegt Brussels Airlines vanaf 31 maart één keer per week naar de Zvarnots luchthaven, met een nachtvlucht die vrijdag om 21:25 vertrekt om dan op zaterdag om 3:55 te landen in Jerevan. De terugvlucht vertrekt om 4:45 en landt in Zaventem om 7:45. Tijdens de zomermaanden komt er op dinsdag een tweede vlucht op dezelfde uren.  De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Airbus A320 toestel, wat voor een vluchtduur van vijf uur toch wel wat oncomfortabel klinkt.

Brussels Airlines werkt voor de vluchten samen met de Belgisch-Armeense reisorganisator Armwings.  Aan boord zal je het gekende aanbod voor korte afstand terugvinden, met business klasse, buy on board economy en full service economy.

Brussels Airlines naar Jerevan
de berg Ararat, symbool van Armenië, ligt eigenlijk in Turkije…

De laatste keer dat er een verbinding was tussen Brussel en Jerevan dateert al van 2002. Toen vloog VG airlines korte tijd met een A330 tussen de beide steden. De maatschappij was echter geen lang leven beschoren.

Er woont in België een aanzienlijke Armeense gemeenschap, onder andere in Mechelen en Brussel. Daarnaast vind je de Armeense diaspora wereldwijd terug, van de VS tot Frankrijk. De nachtvlucht sluit ’s ochtends mooi aan op de lange afstandvluchten naar de VS. Omgekeerd echter, van de VS naar Armenië, is er een lange layover in Brussel.

Brussels Airlines naar Jerevan
de Gayane kerk dateert uit de vijfde eeuw

Armenië is trouwens een bezoek meer dan waard. Het land kent een heel lange en rijke geschiedenis en ligt op het kruispunt tussen Azie en Europa. Je kan er goed bewaarde eeuwenoude tempels en kerken bezoeken, temidden van een spectaculair landschap. Verder beschikt Armenië over een goede ski-infrastructuur.  Zo komen er veel expats uit Dubai in het land op ski-vakantie.  Vanwege de moeilijke verbinding met West-Europa, is dit Kaukasusland hier niet zo bekend, misschien slaagt Brussels Airlines hier verandering in te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *